Lámpalázas volt az LG házi robotja a CES-en A fogyasztói elektronikai vásáron a dél-koreai gyártó is bemutatta új okosotthon-fejlesztéseit. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3413/articles/20180111161643/lg-cloi.jpg

Lámpalázas volt az LG házi robotja a CES-en

2018. január 11. 18:30
3'
A fogyasztói elektronikai vásáron a dél-koreai gyártó is bemutatta új okosotthon-fejlesztéseit, de a sajtótájékoztató nem csak az újdonságok miatt marad emlékezetes.

Az előadáson részt vett Cloi a házirobot is, „aki” először még válaszolgatott David VanderWaalnak, az LG Electronics USA elnökhelyettesének kérdéseire, aztán viszont elnémult, és több kérdésre sem felelt. Cloi egyébként egy kisméretű, gömbölyded robot, nagyjából 30 centiméter magas, így könnyen elfér a konyhapulton, az „arca” pedig egy képernyő, melynek köszönhetően még pislogni is képes.

Arra tervezték, hogy központi egységként vezérelje az LG ThinkQ okosotthon-platformját, és irányítsa például a légtisztítókat, mosógépeket és a szárítókat. Vagy akár segítsen olyan recepteket keresni, amelyekhez használhatjuk a ThinkQ hűtőszekrényünkben talált hozzávalókat, és a kiválasztott ételnek megfelelően magától a szükséges hőfokra melegítse elő a sütőt. A kis robotot ugyan még a tavalyi vásáron mutatta be az LG, arról azonban, hogy mikortól és mennyiért lesz kapható, még mindig nincs hír. 

Idősöket segítő robotot választottak az év innovációjának

A sajtótájékoztatón több új, az intelligens otthonokba tervezett készülékről is beszámoltak a vállalat képviselői. Ezek közé tartozik a szekrénynek kinéző LG Styler, mely képes gőzöléssel kisimítani a belehelyezett ruhákat, és az LG ThinkQ Sidekick mosó-szárítógép.

A gyártó a robotpiacon is megerősítette pozícióját, rögtön még háromféle kereskedelmi változattal is előállt. Az éttermeknek ajánlott pincérrobot tálcáról kínál ételt vagy más terméket, a portásrobot csomagok hurcolására is képes, és segít a szállodai ki- és bejelentkezésnél, a bevásárlórobot pedig leolvassa a kosarába helyezett áruk vonalkódját. Kipróbálás alatt van egy reptéri robotjuk is, amely járatinformációkról tájékoztathatja az eltévedt utasokat. 

Forrás: Digitaltrends

A figyelmébe ajánljuk:

Képernyőt kap a Google Home

A keresőóriás úgy döntött, hogy képernyővel egészíti ki okosotthon-platformját, ám a hardvertervezést más cégekre bízta.
Olvasson még a témában:

Kisokos a Big Datához

Ha érdekli a „Nagy Adat”, de nem tudja, hogyan vágjon bele, akkor adunk egy kis segítséget, hogy a kezdetekkor mivel érdemes tisztában lenni.