Okosmérlegek – nem csak háziasszonyoknak

Okosmérlegek – nem csak háziasszonyoknak

Okosmérlegek – nem csak háziasszonyoknak

még több m2m

1 perc

A jövő otthonaiban fontos szerepet kap a felokosított konyha is, amely jó esetben megkönnyítheti a munkánkat.

Ma már számtalan olyan készülék és szolgáltatás létezik, amely hatékonyan segít az otthoni teendőkben. Amellett, hogy a hűtő képes üdvözölni reggel, a mosogatógép pedig jó pihenést kíván, ha nyaralni indulunk, számtalan olyan fejlesztés is elérhető, amely praktikusan is segítséget jelenthet. A háztartási robotok mellett egyre nagyobb teret hódítanak azok az IoT-alapú eszközök (Internet of Things – Dolgok Internete), amelyek kifejezetten konyhai alkalmazásra készültek – írja a hvg.hu.

Sütés-főzés okosan

A Drop csatlakoztatott mérleg a receptekben feltüntetett hozzávalók pontos adagolásában segít. Miután összekapcsolta az eszközt egy iPaddel. A készülékhez tartozó alkalmazásban megadhatja, melyik receptet szeretné elkészíteni, és ahhoz melyik hozzávalóból mennyi szükséges.

A mérleg segítségével kimérheti az alapanyagokat, a folyamat közben pedig a táblagép kijelzőjén láthatja, hogy mi a helyzet a mérőtálban lévő mennyiséggel. Akkor sincs gond, ha valamelyik hozzávalóból kevesebb van otthon, az eszköz ugyanis újratervezésre is képes. 

Digitális fogyókúra

A Situ elnevezésű készülék mobilos alkalmazásában megadható, hogy milyen ételt vagy összetevőt tett a mérlegre, az applikáció pedig annak súlya alapján kiszámolja, hogy az mennyi kalóriát, cukrot, zsírt, fehérjét tartalmaz. Külön kimutatásokban, grafikonon követhető az is, hogy mikor lépte át az előre meghatározott kalóriakeretet.