RunIQ – Okosóra futóktól futóknak Bár a viselhető technológia sokoldalúan hasznosító, de például sportolás esetén korántsem mindegy, hogy az eszköz kifejezetten az adott sportágra lett-e kialakítva. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2506/articles/20170110144558/futas-termeszet.jpg

RunIQ – Okosóra futóktól futóknak

2017. január 10. 17:55
2'
Bár a viselhető technológia sokoldalúan hasznosító, de például sportolás esetén korántsem mindegy, hogy az eszköz kifejezetten az adott sportágra lett-e kialakítva. Ezt tartották szem előtt a New Balance szakértői is a RunIQ androidos okosóra megalkotásakor, amely a CES 2017 expón debütált.

CES 2017 – Mik lesznek az idei év slágerei?

Elsősorban az Intellel, a Google-lel és a Strava-val történő együttműködésnek köszönhetően született meg a RunIQ, amely több szempontból méri a futók teljesítményét, beépített GPS-t és pulzusmérőt tartalmaz, segítségével akár öt órán keresztül folyamatosan nyomon követhető a sebesség és a megtett távolság.

Az eszköz egyébként a „normál” okosórákhoz hasonlóan Wi-Fi vagy Bluetooth kapcsolat segítségével működik, az akkumulátora pedig akár 24 óra készenléti időt is bír.

Ezen felül a futók feltölthetik és megoszthatják edzéseiket a New Balance Global Run Club globális közösség tagjaival, akikkel így folyamatosan tarthatják a kapcsolatot, követhetik egymás teljesítményét, megoszthatják kedvenc útvonalaikat és közösen örülhetnek egymás sikereinek. Rendelkezésre állnak továbbá olyan virtuális edzésprogramok és versenyek is, amelyeket a sportolók együtt vagy akár külön-külön is elvégezhetnek.

A készülék szép, mutatós külsőt kapott, a gumi óraszíjnak köszönhetően pedig kényelmes viseletnek mondható, kérdés, hogy ez a futás miatti izzadás után is így marad-e. Az aksit a GPS és a pulzusmérő viszonylag gyorsan meríti, így aki hajlamos megfeledkezni a töltésről, annak bizonyára nem ez a darab lesz a legjobb választás.

Az óra mellett elérhető a PaceIQ nevű vezeték nélküli, Bluetooth-os sportfülhallgató is, mely a futót hangjelzésekkel informálja edzése adatairól.

A RunIQ február elsején kerül a boltok polcaira, 300 dollárért (88 ezer forintért) lesz elérhető fekete és szürke változatban, a PaceIQ pedig szintén ettől a naptól fogva rendelhető majd meg 110 dolláros (32 ezer forintos) áron.

Forrás: Digital Trends

A figyelmébe ajánljuk:

Okosóra-dömping a CES-en

A Fossil Group a Las Vegasban tartott innovációs kiállításon jelentette be, hogy idén megduplázzák a viselhető kiegészítők gyártását, ami 300 új modellvariációt jelent.
Olvasson még a témában:

Okosotthonra fel!

Egyre szélesebb a különféle intelligens otthoni megoldások és berendezések termékpalettája, így aki az otthoni felújítás mellett dönt, annak érdemes minél körültekintőbben választania.

Robotméhek segíthetnek a beporzásnál

A méhállomány folyamatos csökkenése drasztikus következményekkel járhat az élelmiszer-termelésben, hiszen ezek a rovarok rendkívül hasznos munkát látnak el a termesztett növények beporzásánál.

Intelligens evezőgéppel edzhetnek a kajakosok

Az evezős sportolók évről-évre szembesülnek azzal a problémával, hogy a hideg évszakokban kevés lehetőség van a sportágspecifikus mozdulatok gyakorlására. Egy magyar fejlesztésnek köszönhetően viszont ezentúl nemcsak edzeni tudnak télen, de folyamatosan, többféle módon mérhetik is a teljesítményüket.