Személyre szabott íróasztalok az irodában A Herman Miller olyan rendszert fejlesztett ki, amely az ergonomikusabb munkavégzésben segíthet. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2897/articles/20170615144544/iroasztal.jpg

Személyre szabott íróasztalok az irodában

2017. június 15. 17:55
2'
A Herman Miller olyan rendszert fejlesztett ki, mely segíthet az irodai dolgozóknak az ergonomikusabb munkavégzésben, a munkáltató pedig könnyebben szemmel tarthatja az asztalok kihasználtságát.

Lassan egy évszázada a Herman Miller bútorgyártó cég abból keresi a kenyerét, hogy leülteti az embereket, a jövőben viszont inkább arra törekszenek, hogy vásárlóik ne felejtsenek el időnként felállni. Új fejlesztésük, a Live OS ugyanis folyamatosan nyomon követi, ki és mennyi ideig ül az adott asztalnál, és időnként figyelmezteti, hogy ideje lenne kicsit állva dolgoznia vagy pihennie.

Okosasztal segít, hogy a munka hőse legyen

A cég szerint a dolgozók nem szeretnek kis fülkékben gürcölni egész nap, hanem a nyitott, kollaboratív munkahelyeket részesítik előnyben. Mielőtt azonban egy cégvezető kiépíthet egy ilyet, ismernie kell alkalmazottainak szokásait is. Ehhez is ideális lehet az új platform.

Amikor valaki először használja a Live OS-t, be kell jelentkeznie, és megadnia néhány célt, hogy mennyi időnként szeretne felállni, a rendszer pedig így bizonyos időközönként figyelmezteti, hogy ideje testtartást váltani. Ha az asztal magassága esetleg motorral állítható, akár magától is átprogramozhatja magát álló pozícióba.

A vállalat jövő januárban ráadásul az Aeron irodai székük IoT-alapú (internetre csatlakoztatott) változatát is piacra szeretné dobni. Ez a modell szenzorokkal érzékeli majd a rajta ülő testtartását, és akár emailben is figyelmeztetheti, ha túlságosan a szék szélén ül vagy görnyed, valamint tippeket is ad az ergonomikus munkavégzéshez.

A végső cél, hogy az összes irodai bútort „felokosítsák”, és olyan munkakörnyezetet hozzanak létre, mely szinte előre kitalálja a benne dolgozók gondolatait, és azonnal reagál az igényeikre. A programért felelős Ryan Anderson szerint a Herman Miller továbbra is igényes alapanyagokból tervez stílusos és kényelmes bútorokat, egyetlen új matériával egészítve csak ki a termékek sorát: az adatokkal.

Forrás: Wired

A figyelmébe ajánljuk:

Unalmas az irodai munka? Bízza a robotokra!

Egyre emelkedik az olyan munkahelyek száma, amelyek komplexitásuk miatt magas képzettségi szintet igényelnek. Ezzel párhuzamosan viszont nem csökken a párhuzamosan létrejövő, adminisztratív feladatok mennyisége sem.
Olvasson még a témában:

Okosotthonra fel!

Egyre szélesebb a különféle intelligens otthoni megoldások és berendezések termékpalettája, így aki az otthoni felújítás mellett dönt, annak érdemes minél körültekintőbben választania.

Robotméhek segíthetnek a beporzásnál

A méhállomány folyamatos csökkenése drasztikus következményekkel járhat az élelmiszer-termelésben, hiszen ezek a rovarok rendkívül hasznos munkát látnak el a termesztett növények beporzásánál.

Intelligens evezőgéppel edzhetnek a kajakosok

Az evezős sportolók évről-évre szembesülnek azzal a problémával, hogy a hideg évszakokban kevés lehetőség van a sportágspecifikus mozdulatok gyakorlására. Egy magyar fejlesztésnek köszönhetően viszont ezentúl nemcsak edzeni tudnak télen, de folyamatosan, többféle módon mérhetik is a teljesítményüket.