Videokonferencia okosan A Huddly intelligens kamerájának célja, hogy eredményesebbé tegye az online megbeszéléseket. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3381/articles/20171222154236/videokonferencia.jpg

Videokonferencia okosan

2017. december 30. 20:45
3'
A Huddly intelligens kamerájának célja, hogy eredményesebbé tegye az online megbeszéléseket.

A legtöbben vélhetően nem is foglalkoznak azzal, milyen eszközt vesznek igénybe a videokonferenciák lebonyolításakor, nem úgy a norvég székhelyű Huddly. A cég nagylátószögű Go kamerájához a felhasználók 499 dollárért juthatnak hozzá – ez újdonságnak számít, mivel eddig csak a Google Hangouts Meet hardverszettjeinek részeként volt elérhető a termék.

Okosbagoly színesítheti a videokonferenciákat

A kamera bármely Windows, Mac és Linux géppel kompatibilis, az intelligens jelzőjét pedig az adja, hogy képes felismerni, ki áll épp előtte, vagy az adott fényviszonyoknak megfelelően konfigurálja saját beállításait.

A 16 mexapixeles szenzornak köszönhetően a készülék egyszerre három párhuzamos videosávot képes közvetíteni – 4K, 720p és 480p minőségben –, melyeket a programozók tetszőlegesen használhatnak kép-a-képben vagy osztott képernyős megoldásokban a kapcsolódó programozói interfésznek (API) köszönhetően.

Jonas Rinde, a társaság új vezérigazgatója elmondta: jelenleg is dolgoznak különféle fejlesztéseken. Ezek közül kiemelte, hogy be szeretnék építeni a Movidius Myriad 2 képfeldolgozó processzort is a kamerába, a munkálatok egy részét pedig a Huddly asztali alkalmazásba is betöltik.

A szakember azt is közölte, hogy nagyjából száz funkciót gyűjtöttek össze a vállalat programozóival, melyeket mind szeretnék még hozzáadni a kamera szoftveréhez. Sőt, a fejlesztőcsapat már az eszköz második generációs változatán dolgozik, amely nagyobb feldolgozási teljesítményre képes, és várhatóan drágább is lesz elődjénél.

A Huddly jelenleg 45 alkalmazottat foglalkoztat, de a cég nem titkolt célja, hogy a nemrégiben összegyűjtött, 10 millió dolláros finanszírozásnak köszönhetően megduplázza a mérnöki csapat létszámát, valamint egyéb területekre is szeretnék „betenni a lábukat”. 

Forrás: TechCrunch

A figyelmébe ajánljuk:

Személyre szabott íróasztalok az irodában

A Herman Miller olyan rendszert fejlesztett ki, mely segíthet az irodai dolgozóknak az ergonomikusabb munkavégzésben, a munkáltató pedig könnyebben szemmel tarthatja az asztalok kihasználtságát.

A munkahelyekre is betörne az Amazon

A hangvezérelt rendszerek nagy népszerűségnek örvendenek az okosotthonokban, így nem meglepő, hogy az amerikai vállalat a munkahelyeket is meghódítaná a technológiával.
Olvasson még a témában:

Kisokos a Big Datához

Ha érdekli a „Nagy Adat”, de nem tudja, hogyan vágjon bele, akkor adunk egy kis segítséget, hogy a kezdetekkor mivel érdemes tisztában lenni.