Videokonferencia okosan

Videokonferencia okosan

Videokonferencia okosan

még több m2m

3 perc

A Huddly intelligens kamerájának célja, hogy eredményesebbé tegye az online megbeszéléseket.

A legtöbben vélhetően nem is foglalkoznak azzal, milyen eszközt vesznek igénybe a videokonferenciák lebonyolításakor, nem úgy a norvég székhelyű Huddly. A cég nagylátószögű Go kamerájához a felhasználók 499 dollárért juthatnak hozzá – ez újdonságnak számít, mivel eddig csak a Google Hangouts Meet hardverszettjeinek részeként volt elérhető a termék.

Okosbagoly színesítheti a videokonferenciákat

A kamera bármely Windows, Mac és Linux géppel kompatibilis, az intelligens jelzőjét pedig az adja, hogy képes felismerni, ki áll épp előtte, vagy az adott fényviszonyoknak megfelelően konfigurálja saját beállításait.

A 16 mexapixeles szenzornak köszönhetően a készülék egyszerre három párhuzamos videosávot képes közvetíteni – 4K, 720p és 480p minőségben –, melyeket a programozók tetszőlegesen használhatnak kép-a-képben vagy osztott képernyős megoldásokban a kapcsolódó programozói interfésznek (API) köszönhetően.

Jonas Rinde, a társaság új vezérigazgatója elmondta: jelenleg is dolgoznak különféle fejlesztéseken. Ezek közül kiemelte, hogy be szeretnék építeni a Movidius Myriad 2 képfeldolgozó processzort is a kamerába, a munkálatok egy részét pedig a Huddly asztali alkalmazásba is betöltik.

A szakember azt is közölte, hogy nagyjából száz funkciót gyűjtöttek össze a vállalat programozóival, melyeket mind szeretnék még hozzáadni a kamera szoftveréhez. Sőt, a fejlesztőcsapat már az eszköz második generációs változatán dolgozik, amely nagyobb feldolgozási teljesítményre képes, és várhatóan drágább is lesz elődjénél.

A Huddly jelenleg 45 alkalmazottat foglalkoztat, de a cég nem titkolt célja, hogy a nemrégiben összegyűjtött, 10 millió dolláros finanszírozásnak köszönhetően megduplázza a mérnöki csapat létszámát, valamint egyéb területekre is szeretnék „betenni a lábukat”. 

Forrás: TechCrunch