A céges határidők hatékony kezelésének tippjei

Kapcsolódó cikkek

A céges határidők hatékony kezelésének tippjei

A céges határidők hatékony kezelésének tippjei

pénzügy

2 perc

A céges határidők kezelése megkerülhetetlen kérdés, ha egy szervezetnél a nyugalom megteremtése és a tartós növekedés a cél. A gyakorlati megvalósítás viszont korántsem egyszerű feladat.

Viszont nem lehetetlen! Pontosan ezt fogjuk bizonyítani az alábbiakban, és ehhez meg is fogjuk mutatni a legfontosabb tippeket.

Miért kiemelten fontos a határidők kezelése egy cég életében?

Mert enélkül borítékolható, hogy a vállalkozást veszteség fogja érni. Ez a deficit jelentkezhet egyrészt anyagi értelemben, emellett pedig együtt járhat ügyfél- és presztízsvesztéssel, valamint hosszú távú hanyatlással is.

Ennek elkerülésében egy MiniCRM típusú CRM rendszer implementálása lehet a praktikus segítség. Aminek a hatására a szóban forgó esedékes időpontok betartása nemcsak kiszámíthatóbb, de akár még könnyebb is lehet.

Innentől kezdve nem kell, hogy gyomorgörcsöt okozzon a társasági adó esedékessége, az éves beszámoló vagy a járulék bevallási és befizetési határidő ideje, a havi áfa befizetésének határideje vagy a munkavállalónkénti kötelezettségekhez köthető dátumok sora.

Hogy segítheti a céges határidők kezelését egy CRM rendszer?

A hatékonyság elsődleges kulcsa, hogy egy fejlett CRM rendszerben minden kulcsfontosságú adat és dátum egy helyen legyen elérhető. Ez a központosítás biztosítja a stabil alapot a kiemelten precíz és hibátlan menedzseléshez.

Lényeges, hogy nemcsak az adóhatóság irányába fontos adatok tárolásáról van szó. Igény szerint ügyfelenkénti bontásban, egy-egy partnerre specializálva vagy pedig a kollégák szintjén is szét lehet bontani az egyes adatokat, majd pedig ezekhez mérten megadni a határidőket.

Vagyis a munkatársakhoz rendelhetők a rájuk vonatkozó határidők, így mindenki maga menedzselheti a felelősségi körébe tartozó feladatokat. A CRM pedig úgy működik, mint egy kiváló koordinátor, hiszen automatikusan osztja ki csapaton belül a feladatokat, amikor eljön azok határideje.

Szoftveres segítséggel áthidalhatók a Google Naptár korlátai

Egy Google Naptár korlátai még akkor is gyorsan jelentkeznek, ha színekkel vannak elkülönítve az egyes teendők. CRM segítségével viszont mindenki a saját feladataihoz tartozó határidőket tudja nyomon követni, miközben a menedzsment is rátekinthet a folyamatok állására.

Ezáltal rend és szervezettség uralkodhat, miközben az információ szabad áramlását sem torlaszolja el semmiféle akadály. Sőt, akár egy szinttel tovább is lehet menni, hiszen a szoftver automatikusan is képes dolgozni bizonyos határidők esedékességén.

Konkrét példa lehet erre a számlázás esedékessé váló dátumainak a hatékony kezelése. Amikor egy-egy kliensnél elérkezik az idő, a CRM képes automatikusan generálni a számlát, és egy előre beállított üzenet keretei között ezt kiküldeni az ügyfél részére.