A Google tovább fejleszti mobiltárca alkalmazását

A Google tovább fejleszti mobiltárca alkalmazását

A Google tovább fejleszti mobiltárca alkalmazását

pénzügy

2 perc

A jövőben a technológiai óriásvállalat fejlesztésének köszönhetően az amerikai betéti kártya tulajdonosok néhány percen belül, ingyenesen juthatnak pénzhez még akkor is, ha nem töltik le telefonjukra az új applikációt.

A Google megerősítette, hogy egy „vadonatúj” mobiltárca alkalmazás fejlesztését kezdte meg, amelyet mind az iOS, mind az Android operációs rendszerrel futó okostelefon tulajdonosok használhatnak majd. Az applikáció lehetővé teszi, hogy azok az amerikai banki ügyfelek, akik betéti kártyával rendelkeznek, ingyen jussanak pénzhez akár néhány percen belül, még akkor is, ha nem töltötték le az alkalmazást mobilkészülékükre.  

Pénzügyek ügyesen - Eljött a 3D-s tranzakciók kora >>„Az utóbbi időben rendkívüli módon megemelkedett azoknak az ügyfeleknek a száma, akik a Google Wallet alkalmazáson keresztül küldenek, illetve fogadnak átutalásokat a barátaiktól és a családtagjaiktól, legyen szó akár a Gmail-ről, akár az internetről, vagy magáról az applikációról – írta a technológiai óriásvállalat a Google+ post-on megjelent közleményében. A cég emiatt most arra próbált meg hangsúlyt fektetni, hogy ezt az élményt még teljesebbé tegye, ezért látott neki a teljesen új Google Wallet szolgáltatás megtervezésének.

„A felhasználók által kapott összeget egyenesen a folyószámlájukra lehet utalni, vagy el lehet költeni a bolti vásárlások során a Google Wallet kártyát igénybe véve” – emelte ki a vállalat közleményében. A Google ígéretei szerint a további részleteket a következő hónapok folyamán teszik majd közzé.

A tokenizáció olyan folyamat, amely a kártyaszámot egy helyettesítő értékre cseréli, így nem kell vezeték nélkül továbbítani kritikus fontosságú személyes adatokat.A megújult alkalmazásról szóló bejelentést azt követően tette közzé a Google, hogy mindössze pár napja lerántotta a leplet az Android Pay bevezetéséről. A mobiltelefonos fizetést lehetővé tevő szolgáltatás a tokenizáció, valamint az ujjlenyomat alapján történő azonosítás lehetőségével egészíti ki a vállalat eddigi rendszerét, amelynek keretében a felhasználók a felhőből elérhető kártyákkal és NFC-technológia segítségével bonyolíthatták pénzügyi tranzakcióikat.

Ahogy arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, az Apple is duplaszaltóra készül a pénzügyi világban, a legfrissebb előrejelzések szerint 2020-ban már nagyjából 100 millió olyan okostelefon lesz forgalomban az Egyesült Államokban, amelyik képes az Apple Pay szolgáltatásán keresztül elektronikus pénzügyi tranzakciók lebonyolítására. A Mercator Advisory Group tanácsadó cég összesítése szerint jelenleg mintegy 53 millió ilyen mobilkészülék létezik, vagyis ez azt jelenti, hogy a következő öt év során a számuk a duplájára nőhet.

Forrás: NFC World +