A Jaguar is beszáll a mobilfizetési fejlesztésekbe

A Jaguar is beszáll a mobilfizetési fejlesztésekbe

A Jaguar is beszáll a mobilfizetési fejlesztésekbe

pénzügy

1 perc

A vállalat megkezdte a mobilfizetési-rendszer integrálását járműveibe, így a vezetők PayPallal vagy Apple Pay-en keresztül egyenlíthetik ki a tankolásaikat.

A luxusautó-gyártó modelljeiben most már közvetlenül a fedélzeti számítógépre telepített alkalmazás segítségével is lebonyolítható a fizetés a Shell benzinkutakon. A szolgáltatás az Egyesült Királyságban február 15-től használható, és 2017 végére nemzetközi szinten is elérhető lesz, hamarosan pedig kibővítik az Android Pay fizetőrendszerével is.

Fizessen a tankolásért közvetlenül az autóból

„Tankolás után a sofőr egyszerűen csak megerősíti a fizetendő összeget és elhajt” – utalt a fizetés egyszerűségére Peter Virk, a Jaguar fejlesztési igazgatója. Azt is hozzátette, hogy a jövőben a szolgáltatást akár parkolásnál vagy az éttermi számla kiegyenlítésénél is lehet használni majd.

Az alkalmazással rendelkező sofőrök a megadott benzinkutakon készpénz vagy bankkártya nélkül tankolhatnak és vásárolhatnak. Az autóban lévő érintőképernyőn csupán azt kell kiválasztaniuk, hogy mennyi üzemanyagot szeretnének tankolni, és hogy PayPallal vagy Apple Pay-jel akarnak fizetni. A cég tervei szerint az Android Pay-t is még idén elérhetővé teszik. 

Tankolás után a fizetésről egy elektronikus nyugta jelenik meg az érintőképernyőn, melyet akár közvetlenül e-mailben is el lehet küldeni a számlatulajdonosnak. „A fejlesztőket elsősorban az vezérelte, hogy a vezetés biztonságos maradjon, ezért az autós kifizetések csak akkor engedélyezettek, ha ezt a körülmények balesetmentesen lehetővé teszik” – fűzte hozzá az igazgató.

Forrás: NFC World+