A jövő technológiáiba fektet a dél-koreai óriáscég

Kapcsolódó cikkek

A jövő technológiáiba fektet a dél-koreai óriáscég

A jövő technológiáiba fektet a dél-koreai óriáscég

pénzügy

1 perc

A Samsung Electronics a tervek szerint a következő három évben 22 milliárd dollárt fordít mesterséges intelligencia és más, főként autóipari technológiai fejlesztések finanszírozására.

A vállalat mesterséges intelligencia (AI) fejlesztésében jártas szakemberek toborzásával, valamint a következő generációs, 5G mobilhálózati készülékek és berendezések fejlesztésével kíván vezető szerepet biztosítani magának a jövő autóiparában.

Az előző három évben invesztált összeget hat százalékkal meghaladó 22 milliárd dolláros (25 ezer milliárd vonos) technológiai fejlesztési program része az összesen 180 ezer milliárd vonos munkahelyteremtési és beruházási tervnek.

Ezzel a Samsung új növekedési területekre, a többi között a mesterséges intelligenciára és biotechnológiára kívánja áthelyezni profiljának a súlypontját a leszálló ágba jutott félvezető ipari és okostelefon üzletágairól.

A beruházási keretösszegből 130 ezer milliárd vont Dél-Koreában használnának fel, ami a tervek szerint 40 ezer új munkahely létesítését is jelenti.

Forrás: