A koronavírus tovább pörgeti a fintech iparágat

Kapcsolódó cikkek

A koronavírus tovább pörgeti a fintech iparágat

A koronavírus tovább pörgeti a fintech iparágat

pénzügy

2 perc

Egy évnél rövidebb idő alatt 280%-kal bővült a globális Fintech Fast Track program, amely támogatja a nők tulajdonában lévő fintech vállalkozásokat, a digitálisvaluta-tárcákat, valamint a B2B- és B2C-fejlesztőket .

A pénzügyi technológiai vállalkozások a globális fizetési ökoszisztéma központi részét képezik, a koronavírus-járvány miatt pedig egyre inkább a figyelem középpontjába kerültek, hiszen jelentősen megnőtt alkalmazásaik forgalma, ahogy egyre több ember kezdte pénzügyeit saját eszközeiről intézni. Másrészt az érintésmentes gazdaságnak is fontos részét jelenthetik a fintech fejlesztések.

A Visa továbbra is támogatja a globális fintech közösséget, miután a Fast Track programját több mint 140 cégre bővítette ki. A 2019-es globális bővülése óta a program 280%-kal nőtt, rávilágítva a digitális fizetések iránti kereslet erőteljes növekedésére világszerte.

A kártyakibocsátó cég a program által kulcsrakész hozzáférést biztosít a többi között ökoszisztéma-partnereihez, az online licencekhez, a megfelelő API-khoz, valamint a piacra lépési eszközkészletekhez. A Fast Track Program legújabb tagjai a vállalkozások széles spektrumát lefedik – beleértve nők által alapított fintecheket, digitális tárcákat, valamint B2C- és B2B-szolgáltatókat. A program legfontosabb elemei a következők.

Új engedélyezési partnerek

Három új programkezelő engedélyezési partner – a Cascade FinTech, a Deserve és a PEX Card – vált a kezdeményezés részévé az Egyesült Államokban. A cégek olyan társaságokhoz csatlakoztak, mint a Galileo, a Marqeta vagy a Stripe, így az engedélyezési partnerek száma több mint húszra nőtt világszerte.

Női alapítók

A program a nők tulajdonában álló vállalkozásokra is kiemelten fókuszál. Újabb globális női alapítású fintech cégeket vontak be, idetartozik az ausztráliai Airwallex, valamint az észak-amerikai székhelyű gogo Getter és a Kikoff.

Digitális valutát támogató pénztárcák

Az ilyen típusú digitális tárcák száma exponenciálisan növekszik, és felhasználói fiókjaiknak a száma mostanra meghaladja a 139 milliót. Ehhez az egyre növekvő piachoz tartozik a Fold, a Genesis Block és a TrustToken is.

Kisvállalkozások támogatása

A Visa továbbra is folyamatosan a digitális kornak megfelelően alakítja a B2B (cégek közötti) fizetési szférát. A program részese az Egyesült Királyságban működő digitális hitelező, a Capital on Tap, amely hitelkártyákat és kölcsönöket nyújt több mint 60 ezer kkv-nak, és az Egyesült Államokban működő Fundation, amely alkalmazásfeldolgozó platformot biztosít a bankok és a kisvállalkozások hitelezői számára.

Továbbá fontos B2B-innovációkat létrehozó tagjai a programnak a Konfio, amely egy, a kkv-k gyors hitelminősítésének érdekében data-first megközelítést alkalmazó mexikói székhelyű startup, valamint a Neat hongkongi startup, amely a globális növekedés elérésben segíti a kis- és közepes vállalkozásokat.