A pénz jövője

A pénz jövője

A pénz jövője

pénzügy

1 perc

Egyre többen gondolják, hogy a viselhető kiegészítőkkel való fizetés lesz a jövő.

A Vista jelentése szerint a brit fogyasztóknak több mint a fele (egészen pontosan 52%-a) véli úgy, hogy a következő öt évben teljesen mindennapossá válhatnak a különféle viselhető kiegészítők – intelligens karórák, karpántok – segítségével lebonyolított fizetési műveletek.

A felmérésben résztvevők 82%-a szerint az ilyen megoldások legfőbb előnye, hogy nem kell annyit sorban állni, hiszen a fizetés így sokkal gyorsabb, 49% pedig úgy véli, az egyéni ajánlatoknak köszönhetően a vásárlási élmény is személyre szabható. 

Hódít az alternatív fizetés

Összesen 73% fizetne szívesen viselhető kiegészítőkön keresztül a tömegközlekedésért vagy a taxiért, a válaszadók több mint fele pedig gyorséttermekben vagy a különféle rendezvények helyszínére történő bejutáshoz használna ilyen módszert.

Ugyanakkor a 250 megkérdezett 63%-a nyilatkozott úgy, hogy a biztonsági  aggályok akár el is tántorítatnák a viselhető technológia használatától, 52% pedig erősen elgondolkodna annak igénybe vételén, ha az csupán néhány üzletben lenne lehetséges. Amiatt viszont, hogy ez a fajta fizetési megoldás túl bonyolult, csupán 11% aggódik.

James Pepper, a Vista kereskedelmi részlegének műszaki igazgatója szerint a viselhető technológia jelentősen megváltoztatja a jövőben a vásárlási élményt, az eredmények pedig azt mutatják, hogy a gyorsabb fizetési műveletek és a vásárlóknak közvetlenül továbbított termékinformációk jelenthetik a kereskedelem jövőjét.

A szakember hozzátette: a felmérés is alátámasztja, hogy a fogyasztók személyre szabott vásárlási élményt várnak el, erre pedig a kereskedőknek is fel kell készülniük, megfelelő infrstrukturális hátteret kell biztosítaniuk az ilyen eszközök egyszerű és biztonságos használatához.

Forrás: NFC World+