A robotok új kárhelyzeteket teremtenek

Kapcsolódó cikkek

A robotok új kárhelyzeteket teremtenek

A robotok új kárhelyzeteket teremtenek

pénzügy

1 perc

Az automatizált gépek további térnyerése komoly előnyöket jelenthet a vállalkozások számára, ugyanakkor újfajta felelősségi helyzetekre is fel kell készülniük.

A chatbotok, az önvezető járművek és a digitalizált gyárakban hálózatba kapcsolt gépek előrevetítik, hogy mit tartogat a jövő.

A mesterséges intelligencián (Artificial Intelligence, AI) alapuló alkalmazások széles körben elterjedt használata számos előnnyel jár a vállalkozások számára, például hatékonyságnövekedést, az ismétlődő feladatok számának csökkenését és az ügyfélélmény javulását eredményezi.

A lehetséges kockázatok azonban beárnyékolhatják az említett nyilvánvaló előnyöket. A kibertámadásokkal vagy műszaki meghibásodásokkal szembeni sebezhetőség mellett a nagyobb piaci zavarok és a rendkívüli pénzügyi veszteségek esélye is megnövekszik – idézte az Allianz mesterséges intelligenciáról szóló jelentését a Biztosítás Szemle.

A legújabb Allianz Kockázati Barométer szerint a kiberkockázatok a vállalkozásokat fenyegető legnagyobb kockázatok közé tartoznak, ami jól mutatja az új technológiák kétarcúságát.