A telefongyártók is sikeresek a mobilfizetésben

Kapcsolódó cikkek

A telefongyártók is sikeresek a mobilfizetésben

A telefongyártók is sikeresek a mobilfizetésben

pénzügy

1 perc

A Juniper Research szerint év végére már 150 millióan fogják használni a készülékgyártók mobilfizetési szolgáltatásait.

A trend leginkább az Apple Pay, a Samsung Pay és az Android Pay szolgáltatásokat érinti előnyösen. A cég számításai szerint a felhőből elérhető kártyák (host card emulation, HCE) alkalmazása is növekedni fog. A várakozásaik szerint ez a bővülés az elkövetkező négy évben az eddigi ötszöröse lesz.

SMS-től az NFC-ig – Mobilfizetés lépésről lépésre

A kutatócég szerint az Apple, a Samsung és a Google közös piaci részesedése 20%-ról 41%-ra növekedett 2015 és 2016 között a kis hatótávolságú, NFC-s mobilfizetés piacán. Ez a szám 2021-re 56%-ra növekedhet, azaz a cégek együttes felhasználói száma elérheti az 500 milliót.

A várakozások szerint a készülékgyártók (Original Equipment Manufacturers, OEM) idővel átvehetik a piacot a pénzügyi, illetve telekommunikációs szolgáltatóktól.

A felmérés eredményei azt mutatják, hogy az Apple Pay és a hozzá hasonló alternatív pénztárcák hamarosan az elsődleges érintés nélküli fizetőeszközök lesznek az amerikai felhasználók körében. A következő kihívás az lesz a fejlesztők számára, hogy a vásárlók számára minél több helyen biztosítsák a megfelelő infrastruktúrát a fizetésekhez.

A 2015-2016-os évek vízválasztónak bizonyultak a felhőből elérhető kártyák számára, ha a kereskedelmi szolgáltatások kiépítését nézzük. A Juniper becslése szerint legalább 194 bank vezette be ezt a szolgáltatást 2016 végére.

Forrás: NFC World+