AI-versenyt indít a Microsoft A Madrona Venture Group, a Notion Capital és a Vertex Ventures Israel alapokkal együttműködő Microsoft Ventures 3,5 millió dollárt fog szétosztani a nyertes startupok között. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3194/articles/20171012114025/microsoft-ai-verseny.jpg

AI-versenyt indít a Microsoft

2017. október 12. 16:10
1'
A megmérettetéssel az informatikai óriáscég célja az, hogy közelebb hozza a felhasználókhoz a mesterséges intelligenciát.

A Madrona Venture Group, a Notion Capital és a Vertex Ventures Israel alapokkal együttműködő Microsoft Ventures 3,5 millió dollárt (körülbelül 910 millió forintot) fog szétosztani azon startupok között, amelyek a legkomolyabb eredményeket tudják felmutatni a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) hasznosításában.

A Microsoft is a mesterséges intelligenciára fókuszál

A versenyre bármely olyan magyar startup jelentkezhet, amely a jelentkezés napjáig 4 millió dollárnál kevesebb tőkével és/vagy hitellel rendelkezik, és AI-t alkalmazó vagy azt felhasználó termék, szolgáltatás vagy platform bevezetését tűzte ki célul.

A versennyel a Microsoft egyrészt szeretné elérhetővé tenni a felhasználók számára az AI-alapú technológiát és az arra épülő megoldásokat, másrészt igyekszik felfedezni azokat a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseket, amelyek jelen állapotukban még „radar alatt” zajlanak.

A versenyben azt a három (egy-egy európai, észak-amerikai és izraeli) startupot választja győztesnek majd a zsűri, amelyik a mesterséges intelligencia legjobb felhasználási módját tudja felmutatni mobilalkalmazásán, digitális szolgáltatásában vagy online platformján.

A győztesek 1-1 millió dollárt, azaz körülbelül 260 millió forintot kapnak terveik megvalósításához, továbbá fejenként 500 ezer dollár (130 millió forint) értékben vehetik igénybe az Azure szolgáltatásokat. A megmérettetés negyedik díját az a startup kapja, amelyik a leghasznosabb módon képes az AI-t a társadalom szolgálatába állítani.

A versenyre december 31-ig lehet jelentkezni a Microsoft Ventures oldalán.

A figyelmébe ajánljuk:
Olvasson még a témában:

A digitalizáció akár harmadával is csökkentheti a költségeket

Az új digitális technológiák alkalmazása a vállalkozások számára fenntartható költségcsökkentést is hozhat, a rövid távú stratégiákat alkalmazó cégek csaknem kétharmada azonban még mérsékelt költségcsökkentési céljait sem tudta elérni a Deloitte globális felmérése szerint.

Nagyot nőtt tavaly az IoT népszerűsége

Legalábbis az új-zélandi vállalkozások körében ez a trend jellemző. Az IDC felmérése szerint az országban megduplázódott a Dolgok Internetéhez köthető befektetések száma.