Az Apple Pay már a FlixBus utasainak is elérhető

Kapcsolódó cikkek

Az Apple Pay már a FlixBus utasainak is elérhető

Az Apple Pay már a FlixBus utasainak is elérhető

pénzügy

2 perc

A nemzetközi távolsági buszszolgáltató elérhetővé tette felhasználóinak az „almás” mobilfizetési lehetőséget. A jegyvásárlás gyorsabbá és kényelmesebbé válik az egyszerű, biztonságos és titkosított mobilfizetési móddal.

A felhasználóbarát digitális megoldások a FlixBus üzleti modelljének szerves részét képezik a vállalat 2013-as alapítása óta. A FlixMobility anyacég 200 fős csapattal fejleszti folyamatosan a technológiai ajánlatokat – ennek része az Apple Pay integrálása is.

A biztonság és adatvédelem az Apple Pay rendszerének központi eleme. Ha a felhasználók bankkártyájukat vagy hitelkártyájukat használják, a kártyaszámot sem az eszköz, sem az Apple szerverei nem tárolják el. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel a tranzakcióhoz a rendszer, ami titkosítva kerül a készülék biztonsági moduljába (Secure Element). Minden fizetéshez egyedi, dinamikus biztonsági kód tartozik.

A FlixBus iOS applikációban mostantól egy Apple Pay ikont találnak a fizetési lehetőségek között, a fizetéshez szükséges információkat az Apple Wallet tárolja.

Gyors tranzakció biztonságosan

Az Apple Pay egyszerűen beállítható és a felhasználók a bankkártya vagy hitelkártya használatával járó előnyöket továbbra is élvezhetik. A fizetési funkció jelenleg az Apple Watch, iPhone SE és iPhone 6, illetve az annál újabb készülékeken érhető el.

Azok az alkalmazások és weboldalak, amik elfogadják az Apple Pay-t egyszerű online vásárlási lehetőséget biztosítanak a Touch ID vagy Face ID azonosítással. Nem szükséges manuálisan kitölteni hosszú űrlapokat, majd újra és újra bevinni a számlázási vagy szállítási információkat.

Akik szolgáltatásokért vagy termékekért történő fizetéskor alkalmazásokban vagy a Safariban az Apple Pay-t szeretnék használni a következő készülékeken tehetik ezt meg: iPhone 6 vagy ennél újabb készülékek, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generáció vagy ennél újabb készülékek), iPad Air 2, iPad mini 3 vagy ennél újabb készülékek.

Az Apple Pay szintén használható a Safari felületén a 2012-ben vagy azután bemutatott Mac gépeken, amelyeken macOS Sierra fut, és lehetséges a fizetés megerősítése iPhone 6-os vagy annál újabb készüléken, Apple Watch segítségével, illetve az új MacBook Pro és MacBook Air Touch ID funkciójával.