Az NFC-re szavaznak az amerikaiak

Az NFC-re szavaznak az amerikaiak

Az NFC-re szavaznak az amerikaiak

pénzügy

2 perc

Gyorsaságának, kényelmének és ellenőrizhetőségének köszönhetően ez a technológia lett az abszolút győztes a Strategy Analytics által végzett kutatásban.

Christopher Dodge elemző szerint ahogyan a fogyasztók saját maguk is megtapasztalják a Near Field Communication előnyeit, rájönnek, hogy ez a megoldás igencsak túlszárnyalja a konkurens fejlesztéseket.

Az NFC Forum számára készített felmérésben az amerikai fogyasztók több mint 75 százaléka volt „nagyon elégedett” az NFC-s tapasztalataival, míg a QR-kódok esetén ez az arány csak az 53 százalékot érte el.

Az NFC kis hatótávolságú, kétirányú kommunikációt tesz lehetővé. Jellemzően okostelefonoknál és más hordozható eszközöknél használják kis mennyiségű adatok mozgatására, például az érintés nélküli fizetésnél vagy nagyobb sebességre képes vezeték nélküli hálózati kapcsolatok (wifi, Bluetooth) felállításánál.

A megkérdezettek fele inkább NFC-n keresztül kérné le az adott termékinformációkat, a QR-kódos megoldásra 23%, a Bluetooth-on keresztülire pedig 10% voksolt. 56 százalékuk a nagyobb termékek esetén is az NFC-s megoldást használná, a másik két lehetőséget 23, illetve 7 százalék választotta.

A válaszadók 43 százaléka a kis hatótávolságú technológiát preferálja az üzleteken belüli wifi-hozzáféréshez, hogy megtekinthessen a különböző ajánlatokat és akciókat, szemben a QR-kód 25%-os és a Bluetooth 14%-os arányával.

Dodge úgy véli, hogy a kulcsszó a kényelem, hiszen a Near Field Communication használatának egyik előnye, hogy nincs szükség külön alkalmazásra.

Matthew Bright, a kutatás kereskedelmi munkacsoportjának vezetője azt mondta: a tanulmányból is jól látszik, hogy az NFC már most is jól használható a kereskedelemben a szolgáltatások hozzáadott értékének növelésére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez a megoldás kiszorítana minden más technológiát, de a tanulmány a kereskedőknek is adhat egyfajta iránymutatást, hogy mire is érdemes a jövőben odafigyelniük.

Forrás: NFC World