Bánjon kesztyűs kézzel a pénzügyekkel

Bánjon kesztyűs kézzel a pénzügyekkel

Bánjon kesztyűs kézzel a pénzügyekkel

pénzügy

3 perc

A brit Barclaycard olyan intelligens kesztyűk tesztelését kezdte meg, amelyek lehetővé teszik az elektronikus, érintés nélküli fizetést.

Az Egyesült Királyság már eddig is komoly erőfeszítéseket tett a gépek közötti kommunikációra épülő technológiai újítások bevezetésére pénzügyi területen, és az intelligens fejlesztések színes palettáját most egy okoskesztyű egészítheti ki. A Barclaycard ugyanis nemrég jelentette be, hogy elkezdi a legújabb fejlesztésű gyapjúkesztyűjének tesztelését, amely a szigetországban található nagyjából 300 ezer POS-terminál bármelyikénél lehetővé teszi az érintés nélküli fizetést.

Hódítanak az érintés nélküli kártyák Londonban >>A próbaüzemet egy sokat mondó eredménnyel lezáruló felmérés előzte meg; a válaszadók úgy nyilatkoztak, hogy a viselhető kiegészítők közül az elektronikus fizetésre is alkalmas kesztyűt szeretnék a leghamarabb kipróbálni élesben is. A dobogó második fokára a gyűrűk kerültek fel, míg a bronzérmet az intelligens karkötők szerezték meg. A negyedik helyet megosztva nyerték el a kézitáskák és kalapok, a sálak pedig az ötödik legnépszerűbb terméknek számítottak a listán. 

Az intelligens kesztyű gyakorlatilag úgy működik, mint az ember bank-, vagy hitelkártyája, lehetővé téve a gyors és egyszerű érintés nélküli fizetést bárhol – magyarázta a fejlesztő vállalat közleményében. A kényelmes kiegészítő emellett érintőképernyős készülékekhez is képes kapcsolódni, ezáltal a vásárlók akár az okostelefonjukat is használhatják a fizetések lebonyolításához.

NFC-vel is lehet fizetni a londoni tömegközlekedésben >>A Barclaycard kesztyűit egy úgynevezett bPay chippel látták el, amelyet össze lehet kötni a bank-, vagy hitelkártyákkal, és 20 fontos értékhatárig biztosítja a tranzakciók lebonyolítását. Ugyanazon a módon, ahogy a fogyasztók az érintés nélküli kártyáikat használják, a kesztyűket is elegendő odaérinteni a terminálhoz és a fizetés egy pillanat alatt megtörténik.  

„Sok ember már jól tudja, milyen bosszantó tud lenni, amikor egy bevásárlást követően, mindkét kézben degeszre tömött szatyrokat cipelve kell előbányásznia a táskából vagy pénztárcájából a bankkártyát” – mondta a Barclaycard digitális fizetésekért felelős ügyvezető igazgatója. „Így amikor a fogyasztók azt mondták, hogy a kesztyűvel történő fizetés csökkentené a karácsonyi bevásárlások körüli idegeskedést, akkor arra gondoltunk, hogy azonnal akcióba kell lendülnünk” – tette hozzá Mike Saunders. 

Az érintés nélküli fizetésre alkalmas kesztyűk segítségével egyetlen pillanat alatt le lehet bonyolítani a kisebb pénzügyi tranzakciókat, még akkor is, ha valakinek a keze tele van mindenféle csomaggal. Hogyha a prototípus népszerűvé válik a tesztelések során, akkor a vásárlók 2015 karácsonyán már minden valószínűség szerint okoskesztyűkkel felszerelkezve róhatják a bevásárlóközpontok boltjait. A Barclaycard egyébként tavaly júniusban jelentette be azt, hogy az érintés nélküli fizetésre alkalmas csuklópántokat dob a piacra, amelyet ettől az évtől kezdődően bárki igénybe vehet az Egyesült Királyságban, aki rendelkezik folyószámlával vagy hitelkártyával valamelyik banknál.

Forrás: NFC World