Felhőből érkeznek a digitális hitelek

Kapcsolódó cikkek

Felhőből érkeznek a digitális hitelek

Felhőből érkeznek a digitális hitelek

pénzügy

1 perc

Az IBM partnerségre lépett a Circeo magyar fintech céggel.

A társaság új és innovatív digitális hitelkonstrukciókat alakított ki az IBM nyilvános felhőjén futtatott Red Hat OpenShift használatával. Ez a környezet rugalmasságot, biztonságot és még gyorsabb elérhetőséget biztosít az ügyfelek számára.

A pénzügyi világ gyorsan változik és egyre komolyabb kihívásokkal néz szembe. Változik az ügyfelek viselkedése, egyre szigorúbbak a biztonsági követelmények és előírások, miközben folyamatosan nő az igény a digitális megoldások iránt.

Egyre több szereplő ismeri fel, hogy csak akkor tud megfelelni a piacnak, az ügyféligényeknek és az iparági kihívásoknak a digitális világban, ha részben vagy teljesen nyilvános felhőszolgáltatásra építi a tevékenységét.

Az IBM szolgáltatásával a Circeo a többi között képes teljesíteni a jogszabályi megfeleléshez szükséges szigorú biztonsági követelményeket is, ideértve az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) által előírt kötelezettségeiket is.

Több mint egymillió hitelügyletnél tartanak

A magyar alapítású, Párizsban és Londonban is irodákkal rendelkező Circeo egy hitelnyújtási technológiai szolgáltató, amely a TheLoanFactory megoldásával a rugalmas, digitális, szolgáltatott szoftveren alapuló (SaaS) hitelezési platformok következő generációját képviseli.

A többcsatornás, több országra kiterjedő platform a moduláris felépítésével alkalmas lakossági és kkv-hitelek, valamint lízingtermékek kezelésére. A TheLoanFactory indulása óta több mint egymillió, 2020. január 1-je óta több mint 20.000 hitelkérelmet dolgozott fel.