FinTech: akár már hanghullámokkal is fizethet

Kapcsolódó cikkek

FinTech: akár már hanghullámokkal is fizethet

FinTech: akár már hanghullámokkal is fizethet

pénzügy

2 perc

A Mastercard Start Path új évfolyamában az innovatív „hangos” fizetés mellett az intelligens hitelkártyakezelő felület és a mesterséges intelligencia is megtalálható.

A program olyan újonnan induló vállalkozásoknak segít, amelyek ezzel a szakmai támogatással még többet nyújthatnak a fogyasztóknak, az üzleti partnereknek, illetve a pénzügyi szektornak. A programhoz most csatlakozó vállalkozások fókuszában a Beacon-technológia, az egyérintéses fizetés és a mesterséges intelligencia áll.

Az öt különböző országból érkező cégek célja, hogy megoldásaikkal áthidalják a fizikai és a digitális kereskedelmet elválasztó szakadékot. A résztvevők között vannak, akik a bolti vásárlási mintákat vizsgálják, így lehetővé teszik, hogy a vásárlói élmény személyre szabható legyen. Mások olyan SMS-küldő rendszereken vagy számlafizető felületeken dolgoznak, melyeken keresztül a kereskedők nagyobb összegeket fizethetnek ki ott, ahol nem megoldott a kártyás fizetés.  

„Ahogy a kereskedelem egyre inkább digitalizálódik, a FinTech cégeknek egyre nagyobb szerep jut abban, hogy a fogyasztók okosmegoldásokkal még kényelmesebben vásárolhassanak” – mondta Amy Neale, a Mastercard Start Path programért felelős alelnöke.
    
A programhoz most csatlakozó cégek:

  • a CardUp a kártyabirtokost segíti azzal, hogy a nagyobb tételű kiadások – például a lakbér – hitelkártyás kifizetése közben különböző kedvezményekhez is hozzáfér.
  • Az ftcash a mikrovállalkozásokat segíti fedezetmentes kölcsönökkel és mobilalkalmazás- vagy üzenetküldés-alapú fizetési megoldásokkal.
  • A ModoPayments platformja lehetővé teszi az olyan új fizetési megoldásokat, mint például a boltban, hűségpontokkal történő fizetés.
  • A Movvo a boltban történő keresési és vásárlási mintákat vizsgálja.
  • A ToneTag egyérintéses fizetést tesz lehetővé az NFC helyett hanghullámokat használva.
  • A RecommenderX pedig olyan élvonalbeli elemzőrendszereket fejleszt, amelyekkel személyre szabott ajánlatok alakíthatók ki a vásárlók részére.

A következő, hat hónapos virtuális programra 2017. augusztus elseje éjfélig várják azon megfelelő kezdőtőkével rendelkező startupok jelentkezését, amelyek újragondolják a bankolást, a fizetést és a kereskedelmet.

A Start Path egy 2014-ben indult globális kezdeményezés, amely az innovatív startupokat segíti a kereskedelmi megoldások következő generációjának kifejlesztésében.