FinTech: akár már hanghullámokkal is fizethet A Mastercard Start Path új évfolyamában a „hangos” fizetés mellett az intelligens hitelkártyakezelő felület is megtalálható. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2943/articles/20170704165741/kartyas-fizetes.jpg

FinTech: akár már hanghullámokkal is fizethet

2017. július 4. 17:00
2'
A Mastercard Start Path új évfolyamában az innovatív „hangos” fizetés mellett az intelligens hitelkártyakezelő felület és a mesterséges intelligencia is megtalálható.

A program olyan újonnan induló vállalkozásoknak segít, amelyek ezzel a szakmai támogatással még többet nyújthatnak a fogyasztóknak, az üzleti partnereknek, illetve a pénzügyi szektornak. A programhoz most csatlakozó vállalkozások fókuszában a Beacon-technológia, az egyérintéses fizetés és a mesterséges intelligencia áll.

Az öt különböző országból érkező cégek célja, hogy megoldásaikkal áthidalják a fizikai és a digitális kereskedelmet elválasztó szakadékot. A résztvevők között vannak, akik a bolti vásárlási mintákat vizsgálják, így lehetővé teszik, hogy a vásárlói élmény személyre szabható legyen. Mások olyan SMS-küldő rendszereken vagy számlafizető felületeken dolgoznak, melyeken keresztül a kereskedők nagyobb összegeket fizethetnek ki ott, ahol nem megoldott a kártyás fizetés.  

„Ahogy a kereskedelem egyre inkább digitalizálódik, a FinTech cégeknek egyre nagyobb szerep jut abban, hogy a fogyasztók okosmegoldásokkal még kényelmesebben vásárolhassanak” – mondta Amy Neale, a Mastercard Start Path programért felelős alelnöke.
    
A programhoz most csatlakozó cégek:

  • a CardUp a kártyabirtokost segíti azzal, hogy a nagyobb tételű kiadások – például a lakbér – hitelkártyás kifizetése közben különböző kedvezményekhez is hozzáfér.
  • Az ftcash a mikrovállalkozásokat segíti fedezetmentes kölcsönökkel és mobilalkalmazás- vagy üzenetküldés-alapú fizetési megoldásokkal.
  • A ModoPayments platformja lehetővé teszi az olyan új fizetési megoldásokat, mint például a boltban, hűségpontokkal történő fizetés.
  • A Movvo a boltban történő keresési és vásárlási mintákat vizsgálja.
  • A ToneTag egyérintéses fizetést tesz lehetővé az NFC helyett hanghullámokat használva.
  • A RecommenderX pedig olyan élvonalbeli elemzőrendszereket fejleszt, amelyekkel személyre szabott ajánlatok alakíthatók ki a vásárlók részére.

A következő, hat hónapos virtuális programra 2017. augusztus elseje éjfélig várják azon megfelelő kezdőtőkével rendelkező startupok jelentkezését, amelyek újragondolják a bankolást, a fizetést és a kereskedelmet.

A Start Path egy 2014-ben indult globális kezdeményezés, amely az innovatív startupokat segíti a kereskedelmi megoldások következő generációjának kifejlesztésében. 

A figyelmébe ajánljuk:

A befektetők számára is vonzó a FinTech

Bár a január-márciusi időszakban a FinTech-befektetések globális volumene 4,5 milliárd dollárról 3,2 milliárd dollárra csökkent, és mérséklődött a szektor tranzakciós aktivitása, a kockázati tőke jelenléte továbbra is jelentős.

Íme, a mindentudó okosgyűrű

A Token új eszköze a beépített NFC-modulnak köszönhetően szinte bármit helyettesíthet: bankkártyát, kulcsot, jelszavakat, a biometrikus azonosítás pedig a biztonságot is garantálja.
Olvasson még a témában:

GDPR és PSD2: erre készüljenek a cégek

A 2018-ban életbe lépő uniós adatvédelmi és pénzforgalmi szabályozások azt hivatottak garantálni, hogy a vállalatok az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva kezeljék a rájuk bízott adatokat. Ugyanakkor a fogyasztók mellett a cégek is jól járhatnak, hiszen a rendeletek az adatbázisok rendszeres karbantartását, „nagytakarítását” is elősegíthetik.