Fintech cégek is beszállnak a válságkezelésbe

Kapcsolódó cikkek

Fintech cégek is beszállnak a válságkezelésbe

Fintech cégek is beszállnak a válságkezelésbe

pénzügy

2 perc

Míg Európa vezetői folyamatosan keresik a megoldást a koronavírus-válság miatt nehéz helyzetbe került társadalmi rétegek támogatására, és eközben a gazdaság újraindításán dolgoznak, két európai fintech cég – a Loyaltek és a Paynovate – a Unity Card bevezetésével gyors választ adtak a kihívásokra.

A Unity Card egy olyan prepaid kártya, amely sürgősségi segélyezésre és egyes gazdasági szegmensek célzott támogatására egyaránt alkalmas. A megoldás segítségével a visszaesést elszenvedő vállalkozások, kereskedők, vendéglátóhelyek célzott támogatására, és ezzel együtt a helyi gazdaság újraindítására is egy új innovatív eszköz áll rendelkezésére.

A jelenlegi vírushelyzetben a kibocsátók az európai, így a magyarországi önkormányzatok számára is ingyenesen elérhetővé tették ezt a lehetőséget. Európa-szerte már csaknem egymillió Unity Card kártyára érkezett igény.

A hagyományos segélyezéshez képest a Unity Card segítségével a támogató szervezetek, önkormányzatok szabályozni tudják a pénz elköltésének útját is, ami célzott és hatékony, pontosan követhető és finomhangolható eszközt kínál a helyi gazdaság újraindításához.

  • A megoldás gyakorlatilag egy debit kártya, melynek felhasználása akár bizonyos földrajzi területre (például egy adott városra, kerületre) vagy előre meghatározott üzlettípusokra korlátozható.
  • A kedvezményezettek bármikor ellenőrizhetik a rendelkezésre álló összeget a kártya hátoldalán található QR kód segítségével. Egy extranet oldal pedig lehetővé teszi a kibocsátó szerv számára, hogy folyamatosan nyomon kövesse, elemezze, működtesse, és ha szükséges, módosítsa a kártyahasználat módját, mindezt valós időben.

A Loyaltek a korlátozott felhasználású kártyák európai piacának egyik szereplője, a Paynovate pedig a hat legnagyobb belga elektronikuspénz-kibocsátó egyike, tevékenységét a Belga Nemzeti Bank felügyeli. A cég egész Európában rendelkezik a fizetési eszközök kibocsátására vonatkozó szükséges engedélyekkel. A Paynovate a Visa tagja.