Fintech labort nyitott az Amazon Dubajban

Kapcsolódó cikkek

Fintech labort nyitott az Amazon Dubajban

Fintech labort nyitott az Amazon Dubajban

pénzügy

1 perc

A Közel-Kelet és Észak-Afrika (Middle East and North Africa, MENA) régióban működő, fizetési feldolgozási szolgáltatást nyújtó Amazon Payment Services új fintech fejlesztési központot hozott létre.

A Dubaji Nemzetközi Pénzügyi Központ (DIFC) innovációs hálózatának keretében működő Amazon FinTech Lab elsődleges célja a digitális pénzügyi piac jövőjével kapcsolatos kérdések megvitatása. Mindez része a 2020 januárjában bejelentett Dubai Future District programnak. Az újítások keretében a startupok működését is segítenék a megfelelő pénzügyi jövő kiépítésében.

Az Amazon FinTech Lab keretében a többi között mentorálási program, kerekasztal-beszélgetések, műhelyek, különféle előadások, valamint a különféle digitális szolgáltatásokat, a fintech és a tágabb értelemben vett technológiai világot érintő kutatások érhetők el.

Omar Soudodi, az Amazon Payment Services ügyvezető igazgatója a közelmúltban megtartott DIFC Innovation Hub első havi eseményei kapcsán úgy nyilatkozott, a vállalat az izgalmas új koncepciókat szeretné átültetni a gyakorlatba.

A labor hasonló gondolkodású vállalkozókat és startupokat hoz össze új és meglévő üzleti partnerekkel a fintech és a digitális szolgáltatások innovációja érdekében. Az Amazon pedig az új termékek és szolgáltatások bevezetése kapcsán szerzett globális tapasztalatával, valamint a pénzügyi szektorral kapcsolatos témákról szóló ismeretterjesztő foglalkozások keretében támogatja mindezt – tette hozzá.

Arif Amiri, a DIFC vezérigazgatója pedig úgy véli, a dubaji pénzügyi központ révén az Amazon ideális platformot választott a növekedésre, mivel jelenleg a központ Közel-Kelet, Afrika és Dél-Ázsia legnagyobb és leginkább átfogó pénzügyi, technológiai és innovációs ökoszisztémájának részét képezi.

A korábban Payfort néven futó kezdeményezés tavaly vette fel az Amazon Payment Services nevet. A vállalat a többi között részletfizetési lehetőség biztosításával és egyéb szolgáltatásokkal kívánja elősegíteni a modern pénzügyi megoldások elterjedését. Az Amazon 2017-ben a Souq online piactér felvásárlásával jutott a Payforthoz.

Forrás: