Fizessen a tankolásért közvetlenül az autóból!

Fizessen a tankolásért közvetlenül az autóból!

Fizessen a tankolásért közvetlenül az autóból!

pénzügy

1 perc

A Honda új szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a járművezetők a parkolásért és üzemanyagért egyetlen gombnyomással tudjanak fizetni a jármű műszerfalán keresztül.

Az autógyártó nemrég bemutatta a Visa bankkártyagyártóval közösen kialakított legújabb fejlesztését, amely lehetővé teszi a járművön belüli különböző fizetéseket a Visa Checkout révén. A Las Vegas-i CES-en rendezett bemutatón a Gilbarco Veeder-Root üzemanyag-töltőit és az IPS Group intelligens parkolóóráit használták.

A Honda által kifejlesztett járműbe beépített felület az okostelefonos integrációval együtt az üzemanyagtöltésre és a parkolásra kínál gyors fizetési megoldást. A vállalat tervei szerint a sofőrök, amint egy intelligens benzinkút vagy okosparkoló közelébe érnek, értesítést kapnak, hogy azon a helyen tudnak-e fizetni a beépített rendszerrel. A szolgáltatástól függően a vásárlási összeg megjelenik a műszerfalon, és a járművezető egyetlen gombnyomással jóváhagyhatja a tranzakciót.

Az autógyártó jelenleg még számos más vállalattal egyeztet a különböző innovatív fizetési tranzakciók, illetve egyéb, a járműben bonyolítható ügyletek fejlesztésével kapcsolatban. „A plasztikkártyák helyét hamarosan felváltja a digitális fizetés, például az okostelefonos mobiltárcák. Cégünk komoly lehetőséget lát abban, hogy ezt a technológiát beépítse járműveibe a nagyobb kényelemért” – mondta John Hold, a Honda fejlesztő részlegének vezetője.

„Ha az autót egy fizetési platformmá tesszük, az szinte végtelen lehetőséget kínál az autógyártóknak, a járművezetőknek és a kereskedőknek, hogy felfedezzék, milyen sok új funkcióra is használható egy jármű” – tette hozzá a Visa.

Más autógyártó is lát fantáziát ebbe: a Volkswagen például nemrégiben vásárolta fel a PayByPhone mobilfizetési platformot, hogy megvesse a lábát a szegmensben, a Ford pedig a FordPay nevet adta saját kezdeményezésének, mellyel a sofőrök telefonjukkal fizethetnek a parkolásért.

Forrás: NFC World+