Fizessen gyorsan és egyszerűen egy karpánttal

Fizessen gyorsan és egyszerűen egy karpánttal

Fizessen gyorsan és egyszerűen egy karpánttal

pénzügy

2 perc

A PureWrist karperecbe NFC-alapú fizetést lehetővé tevő chipet építettek be, így a felhasználók gyorsan és egyszerűen bonyolíthatnak le érintés nélküli pénzügyi tranzakciókat a boltokban.

Az érintés nélküli fizetést teheti még egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé a PureWrist elnevezésű intelligens karperec. A kiegészítő megalkotói a múlt hét folyamán indítottak az Indiegogo honlapján közösségi finanszírozási kampányt, hogy elő tudják teremteni az eszköz gyártásához szükséges pénzt. A PureWrist lényegében egy divatos, szilikonból készült karkötő, melybe NFC-alapú fizetést lehetővé tevő chipet építettek be. Az NFC – vagyis Near Field Communication – különféle szabványok összessége, amelyek lehetővé teszik a kis hatótávolságú, kétirányú kommunikációt. Elsősorban okostelefonoknál, illetve más hordozható eszközöknél használják kis mennyiségű adatok mozgatására, egyebek között az érintés nélküli fizetéseknél, vagy apró adatok küldésénél.

Fizetni is lehet az új fitnesz karpánttal >>A viselhető kiegészítőbe ültetett chip segítségével a felhasználók az Apple Pay mobiltelefonos applikációján keresztül egyenlíthetik ki vásárlásaik ellenértékét, és fizethetnek a boltokban. A karpántban található chip egyébként ugyanazzal a technológiával működik, mint amire az Apple Pay rendszere, valamint az NFC-alapú hitelkártyák épülnek. Ezáltal a kiegészítő viselője a PureWrist segítségével bárhol vásárolhat, ahol elfogadják az érintés nélküli fizetést, beleértve egyebek között a McDonald’s-ot, a Targetet, illetve hamarosan a Square-t is.

A karpánt úgy lett kialakítva, hogy a belső részébe be lehet csúsztatni egy SIM-kártyánál alig nagyobb méretű, előre feltöltött MasterCard betéti kártyát, melyet a Sunrise Bank bocsátott ki. Az Indiegogo honlapján található leírás szerint ezt a Gratitude nevű kártyát egy mini antennával szerelték fel, és azelőtt elhelyezik az intelligens karperecben, mielőtt a felhasználó megkapná azt, vagyis kifejezetten személyre szabott, és azonnal aktiválható. A kiegészítő tulajdonosainak bankba betett pénze az amerikai szövetségi betétbiztosítási társaság – a Federal Deposit Insurance Corporation – által garantált folyószámlán gyűlik.

Ilyen lehet a bankolás az okosórával >>A PureWrist megalkotói ráadásul egy, az egész társadalom szempontjából fontos felajánlást tettek, a vállalkozás ugyanis az Indiegogo oldalán összegyűjtött pénz ötödét az amerikai Leukémia és Limfóma Egyesületnek adományozza. Az okos karkötő maga 40 dollárba – vagyis mintegy 11 ezer forintba – kerül, ugyanakkor a PureWrist egy 4,99 dolláros havidíjat is felszámol, ezt automatikusan levonja a felhasználók kártyán található, előre feltöltött egyenlegéből. A jelenlegi tervek szerint az intelligens csuklópánt kiszállítását idén szeptemberben kezdik meg, és az érdeklődők már el is kezdhetik a termék előrendelését az Indiegogo oldalán, kedvezményes, 30 dolláros áron.

A mostani állás szerint egyébként a startup vállalatnak eddig egy kicsivel több, mint 8 ezer dollárt sikerült összekalapoznia, ami 40 százaléka a karperec gyártásának megkezdéséhez szükséges összegnek, de a kampányból még 20 nap van hátra.

Forrás: Tech Crunch / Indiegogo