Fizessen szelfivel! Jövő tavasztól a hazai bankok is elérhetővé tehetik a biometrikus megoldásokat. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3553/articles/20180312133638/selfie.jpg

Fizessen szelfivel!

2018. március 12. 13:35
2'
Jövő tavasztól a magyar bankok is elérhetővé tehetik a Mastercard biometrikus megoldásait.

A vállalat még január végén bejelentette, hogy 2019 áprilisától Magyarországon is lehetőség lesz a vásárlók számára a biometrikus, így a többi között az arcfelismeréssel vagy ujjlenyomattal történő hitelesítésre. Az okoseszközökön a hagyományos funkciókon kívül egyre gyakrabban használhatók ezek az új technológiák is.

Az Oxfordi Egyetem és a Mastercard közös kutatása rámutatott, hogy a vásárlók túlnyomó többsége (93 százaléka) előnyben részesíti a biometrikus fizetést a hagyományos, PIN-kódos megoldással szemben. Emellett a banki szakemberek is szívesen fogadnák el ezeket a megoldásokat, a megkérdezettek 92 százaléka volt nyitott az ilyen jellegű szolgáltatásra.

Ráadásul a bankok szerint sokkal valószínűbb, hogy egy fogyasztó befejezi a vásárlási tranzakciót, amikor új típusú hitelesítést használ. A hagyományos megoldásokkal szemben (SMS-ben küldött egyszeri jelszó) a biometrikus hitelesítés 70 százalékkal csökkenti annak valószínűségét, hogy a vevő megszakítja a fizetési folyamatot.

A már meglévő online hitelesítési megoldások könnyen elriaszthatják a vásárlót, ha túl sok időt vesznek igénybe vagy túl bonyolultak. Az egyik megoldás erre a problémára, ha a fogyasztónak nem arra kell támaszkodnia, amit tud (jelszavakra, kódokra), hanem ami már eleve csak rá jellemző (biometrikus adatok, mint például az ujjlenyomat).

A kártyakibocsátó cég évek óta vezető szerepet tölt be a biometrikus fizetési technológia fejlesztésében, miközben szem előtt tartja a vásárlói élmény mellett az online és offline fizetések biztonságát is.

A Mastercard Identity Check a világ 37 országában elérhető hitelesítési megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók biometrikus adataikat, például az ujjlenyomatukat, íriszüket vagy arcukat használják az online vásárlás vagy banki ügyintézés hitelesítése során. Ez a megoldás jelentősen felgyorsítja a digitális fizetési folyamatokat, javítja a biztonságot, zökkenőmentes fizetést tesz lehetővé, ezzel pedig lecsökkenti a vásárlások megszakításának arányát.  

A figyelmébe ajánljuk:

Európába érkezhet a biometrikus bankkártya

A bolgár tesztelés során kiderült, hogy a megkérdezettek szívesen használják az új fizetési technológiát, és nagyra értékelik az ujjlenyomattal kiegészített kártyák által nyújtott kényelmet és biztonságot.
Olvasson még a témában:

A digitalizáció akár harmadával is csökkentheti a költségeket

Az új digitális technológiák alkalmazása a vállalkozások számára fenntartható költségcsökkentést is hozhat, a rövid távú stratégiákat alkalmazó cégek csaknem kétharmada azonban még mérsékelt költségcsökkentési céljait sem tudta elérni a Deloitte globális felmérése szerint.

Nagyot nőtt tavaly az IoT népszerűsége

Legalábbis az új-zélandi vállalkozások körében ez a trend jellemző. Az IDC felmérése szerint az országban megduplázódott a Dolgok Internetéhez köthető befektetések száma.