Egyre többet ér az ujjlenyomatunk

Kapcsolódó cikkek

Egyre többet ér az ujjlenyomatunk

Egyre többet ér az ujjlenyomatunk

pénzügy

1 perc

A Flywallet fintech startup Keyble fejlesztése az idén virtuálisan megrendezett CES-en debütált. A főként biometrikus hitelesítésre fejlesztett eszköz mindig kéznél lehet az érintés nélküli fizetéseknél, de vannak ezen felül extra digitális funkciói is.

A Keyble többféle viselhető kiegészítőbe is integrálható, legyen szó okosóráról, okoskarpántról vagy akár más divatékszerekről. Az eszköz az úgynevezett biosensing technológiai funkcióit is magában foglalja. Így a felhasználók folyamatosan nyomon követhetik és másokkal is megoszthatják az alapvető életfunkcióikra vonatkozó adatokat. A Flywallet abban bízik, hogy mindez a kezelőorvosok munkáját is segítheti például a szívritmuszavarok azonosításában és monitorozásában.

Beépített ujjlenyomat-hitelesítése révén a Keyble használható az üzletekben történő fizetéseknél vagy az online szolgáltatásokba történő bejelentkezéshez. De olyankor is jól jöhet majd, amikor egyébként különféle kulcsokra vagy kártyákra lenne szükség. A fejlesztőcég szerint jó példa erre az otthonokba vagy az edzőtermekbe való bejutás vagy a kocsiajtó kinyitása.

Egységes ökoszisztéma

Az olasz startup a vonaljegyek, a törzsvásárlói kártyák és minden más napi szintű fizetési tranzakció helyettesítésében is nagy lehetőségeket lát. A fejlesztő első hardvertermékének különlegessége, hogy valójában egyetlen ökoszisztémára épül, amely a biometrikus adatokra és a dolgok internete (IoT) technológiákra támaszkodik.

Napjainkban egy innovatív fejlesztésből a fenntarthatóság szerepe sem maradhat ki. A Keyble tokját alumínium és műanyag alapú összetevők ötvözetéből állították elő. A kapcsolódó szíjak pedig almahéjból és újrahasznosított mikroszálakból, valamint szintén újrahasznosított márványporral bevont szövetekből készülnek. A startup a további fejlesztéseket tekintve a divatkiegészítők piacát is figyeli, hogy miként lehet ötvözni az okosfunkciókat a sokak által szívesen viselt darabokkal.

Forrás: