Fontos mérföldkő: elindult Magyarországon az Apple Pay

Kapcsolódó cikkek

Fontos mérföldkő: elindult Magyarországon az Apple Pay

Fontos mérföldkő: elindult Magyarországon az Apple Pay

pénzügy

1 perc

Az OTP Bank a Mastercarddal együttműködésben elérhetővé tette az Apple mobilfizetési megoldását. Az egyszerű, gyors és biztonságos érintéses szolgáltatás így már iPhone, Apple Watch, iPad vagy Mac eszközökkel is használható.

Az OTP Bank ügyfelei a szolgáltatás segítségével május 21-től mindenhol fizethetnek az arra alkalmas Apple eszközeikkel, ahol elérhető az érintéses fizetési szolgáltatás, vagy fel van tüntetve az Apple Pay logó.

A fizetéshez a pénzintézet által kibocsátott Mastercard és Maestro betéti- és hitelkártyák néhány lépésben digitalizálhatók az OTP SmartBank vagy a Simple by OTP appokon keresztül, vagy akár közvetlenül az Apple Wallet alkalmazásban.  

A biztonság, a személyes adatok védelme az Apple Pay működésének alapját képezik. Fizetéskor a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja. Ehelyett egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel hozzá a szoftver a tranzakcióhoz, és titkosítva ezt tárolja a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakcióhoz egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód tartozik.

A szolgáltatást igénybe vevő banki ügyfelek egyszerűen fizethetnek iPhone-juk vagy Apple Watch okosórájuk segítségével az üzletekben, éttermekben, taxikban vagy bármely érintéses fizetésre alkalmas POS terminálnál. Ráadásul nemcsak a kasszáknál, hanem online, az Apple Pay-t elfogadó applikációk vagy a Safari böngészőben megnyitott webshopok felületén is lehet ezt a mobilfizetést használni.

Az Apple Pay leegyszerűsíti az online vásárlás folyamatát, nincs szükség a kártyaadatok manuális kitöltésére, és lehetőséget ad a szállítási és számlázási információk egyszerűbb megadására is. Minden tranzakció egyszerűen a Touch ID, a Face ID vagy a jelkód segítségével végezhető el.