Hamarosan az autójában ülve az ujjlenyomatával is fizethet

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan az autójában ülve az ujjlenyomatával is fizethet

Hamarosan az autójában ülve az ujjlenyomatával is fizethet

pénzügy

2 perc

2022 tavaszától a Visa technológiai megoldásainak köszönhetően az európai Mercedes-Benz tulajdonosok az autójukban ülve, ujjlenyomatuk segítségével tudnak majd fizetni a megvásárolt árukért és szolgáltatásokért.

A Mercedes-Benz ügyfelei az Egyesült Királyságban és Németországban, majd további európai országokban is a gépkocsiban elhelyezett érzékelő segítségével fizethetnek majd. A vásárlást közvetlenül a járművek MBUX multimédiás rendszerén keresztül tudják lebonyolítani. Ez a megoldás várhatóan elérhető lesz később más piacokon is világszerte.

A beépített digitális szolgáltatás a luxus ügyfélélmény szerves részévé vált. A Daimler Mobility globális fizetési platformja, a „Mercedes pay” például lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az autójukban ülve vásároljanak különböző árukat és szolgáltatásokat, beleértve a “Mercedes me” szolgáltatásait, az üzemanyag vásárlását vagy a parkolást.

„A Daimler Mobility régi partnereként közösen indíthatjuk útjára az első olyan natív megoldást, amely az autóban történő fizetésre szolgál. Fontos kiemelni, hogy a kísérleti tesztelésre és a kezdeti bevezetési tevékenységekre is Európában kerül sor, amely mind a fizetéstechnológiai, mind az autóipari innováció egyik legfontosabb központja a világon” – mondta Antony Cahill, a kártyakibocsátó cég európai régiókért felelős ügyvezető igazgatója.

Zökkenőmentes és biztonságos vásárlást ígérnek

A Mercedes pay az autógyártó mobilitási és digitalizációs stratégiájának egyik eleme, valamint a Daimler Mobility üzletág része. A Daimler lesz az első olyan autóipari vállalat, amely Visa Cloud Token keretrendszert épít járműveibe. A Visa Cloud Token Framework egy olyan felhőalapú biztonsági technológia, amely nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé több eszközön is.

A megoldás védi és eltávolítja a fizetési folyamatból a bizalmas adatokat úgy, hogy azokat tokenekké alakítja és biztonságosan tárolja. Lehetővé teszi továbbá több eszköz párosítását az autóban és azon kívül is, amelyeket közvetlenül az ügyfél banki hitelesítő adataival integrál.

Az eredmény egy sokkal zökkenőmentesebb vásárlási élmény, amely kiküszöböli az egyes vásárlások előtti hosszadalmas adatbevitelt, valamint azt, hogy a hitelesítéshez eszközt kelljen váltani. A megoldás a kétfaktoros hitelesítés elindítására szolgál.

Ígéretes jövő előtt áll az autós digitális vásárlás

Csak a következő két évben a hálózatba kapcsolt gépkocsik száma világszerte több mint 352 millióra nő majd a becslések szerint. Az autós fizetések volumene 2025-re várhatóan megközelíti a 86 milliárd dollárt.

Az elektromos járművekhez, az autómegosztáshoz, az önvezető, illetve az internetre kapcsolt gépkocsikhoz köthető globális mobilitási trendekkel együtt növekszik az igény a járművön belüli kifizetés innovatív megoldásai iránt is. Ma még a gépkocsival kapcsolatos szolgáltatások vásárlásakor sok esetben az autósnak egy külön készülék segítségével kell bejelentkeznie egy weboldalra vagy applikációba.