Hamarosan Magyarországon is elérhető az Apple Pay

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan Magyarországon is elérhető az Apple Pay

Hamarosan Magyarországon is elérhető az Apple Pay

pénzügy

1 perc

Látványos terjeszkedésbe fogott az almás cég, amely a bankkártyákat szeretné leváltani és ezzel azok jutalékát megszerezni.

A 2014-es amerikai premier után a mobilpénztárca szolgáltatás fokozatosan egyre több európai és a közel-keleti országban elérhető.

Tavaly Norvégia, Lengyelország, Kazahsztán, Belgium, Németország, a Cseh Köztársaság, Szaúd-Arábia, Ausztria és Izland volt soron, idén – a Macrumors értesülései alapján – Magyarország és Luxemburg következik.

A hírportál a cég szerveroldalán szúrta ki a változást, amely egy-egy új országban általában megelőzi a szolgáltatás bevezetését. Úgy néz ki tehát, az újfajta fizetési lehetőség valószínűleg napokon belül mindkét országban elindulhat.

A luxemburgi BGL BNP Paribas bank már megerősítette, hogy az Apple Pay nemsokára hozzáférhető lesz a miniállamban, a magyar bankok közül pedig egyelőre az OTP és a CIB Bank nyilatkozott úgy, hogy idén elérhetővé teszik a szolgáltatást.

A többi európai állam közül az ING és az N26 mobilbank szerint Hollandia, Románia, Észtország, Görögország, Portugália, Szlovákia és Szlovénia kerül sorra. Év végére 40 országban, köztük 18 európai helyszínen működik majd az Apple Pay – nyilatkozta még márciusban Tim Cook Apple-vezér.

A rendszer működése egyszerű, és legalábbis megnehezíti a bankkártya elvesztését vagy ellopását. Elég a plasztiklap adatait az iPhone-ra vagy az Apple Watch-ra feltölteni. Ezután a tulajdonos a készülékekkel – megfelelő azonosítás után – érintés nélkül fizethet a szolgáltatást elfogadó helyeken. A kártya pedig maradhat otthon, a fiókban.

Forrás: