Ideje búcsút venni a hagyományos kártyatermináloktól?

Ideje búcsút venni a hagyományos kártyatermináloktól?

Ideje búcsút venni a hagyományos kártyatermináloktól?

pénzügy

1 perc

A technológiai fejlődés alapjaiban változtathatja meg, hogy milyen formában és milyen készülékkel fizetnek a felhasználók. Az IBM és a Visa új együttműködése erre próbálja felkészíteni az eszközinfrastruktúrát.

Az IBM újabb felhasználási területet talált a Watson elnevezésű IoT-platformnak: a Visával karöltve több ezer potenciális fizetési pontot hoznak létre, hogy még több készüléknek legyen módja online banki kapcsolatra. Az autókat, asztalokat, fitneszgépeket vagy akár okosotthonokban használható készülékeket gyártók könnyen képesek lesznek integrálni a Visa fizetési felületét, ígéri a cég. 

A platformot már jelenleg is több mint hatezer ügyfél használja. A kártyakibocsátó vállalattal való együttműködés most elsősorban azoknak a gyártócégeknek lehet vonzó, amelyek a saját pénzügyi megoldásuk kifejlesztése helyett kész, világszintű rendszert integrálnának.

Az újonnan kifejlesztett tokenizációs technológia a hitel- és bankkártyákon használt egyedi digitális azonosítót hivatott váltani. Ez hasonlít az érintésmentes fizetéseknél használt, a PIN-kártyáknál kevésbé biztonságos technológiához. A tokenizáció során a kártyaszámot egy egyedi, véletlenszerűen generált számokkal helyettesítik, így a tranzakció során nem kell kritikus fontosságú személyes adatokat továbbítani.

Az előrejelzések szerint 2020-ra mintegy 20 milliárd gép rendelkezik majd internetkapcsolattal, a két vállalat ezek közül szeretne minél többet kiszolgálni. Azt vallják, hogy a Dolgok Internete (IoT) megváltoztatja a világot, és korábban elképzelhetetlen hatékonyságot tesz lehetővé.

Forrás: ReadWrite