Ideje búcsút venni a hagyományos kártyatermináloktól? A technológiai fejlődés alapjaiban változtathatja meg, hogy milyen formában és milyen készülékkel fizetnek a felhasználók. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2642/articles/20170303135224/pos-terminal.jpg

Ideje búcsút venni a hagyományos kártyatermináloktól?

2017. március 5. 19:30
1'
A technológiai fejlődés alapjaiban változtathatja meg, hogy milyen formában és milyen készülékkel fizetnek a felhasználók. Az IBM és a Visa új együttműködése erre próbálja felkészíteni az eszközinfrastruktúrát.

Az IBM újabb felhasználási területet talált a Watson elnevezésű IoT-platformnak: a Visával karöltve több ezer potenciális fizetési pontot hoznak létre, hogy még több készüléknek legyen módja online banki kapcsolatra. Az autókat, asztalokat, fitneszgépeket vagy akár okosotthonokban használható készülékeket gyártók könnyen képesek lesznek integrálni a Visa fizetési felületét, ígéri a cég. 

A platformot már jelenleg is több mint hatezer ügyfél használja. A kártyakibocsátó vállalattal való együttműködés most elsősorban azoknak a gyártócégeknek lehet vonzó, amelyek a saját pénzügyi megoldásuk kifejlesztése helyett kész, világszintű rendszert integrálnának.

Az újonnan kifejlesztett tokenizációs technológia a hitel- és bankkártyákon használt egyedi digitális azonosítót hivatott váltani. Ez hasonlít az érintésmentes fizetéseknél használt, a PIN-kártyáknál kevésbé biztonságos technológiához. A tokenizáció során a kártyaszámot egy egyedi, véletlenszerűen generált számokkal helyettesítik, így a tranzakció során nem kell kritikus fontosságú személyes adatokat továbbítani.

Az előrejelzések szerint 2020-ra mintegy 20 milliárd gép rendelkezik majd internetkapcsolattal, a két vállalat ezek közül szeretne minél többet kiszolgálni. Azt vallják, hogy a Dolgok Internete (IoT) megváltoztatja a világot, és korábban elképzelhetetlen hatékonyságot tesz lehetővé.

Forrás: ReadWrite

A figyelmébe ajánljuk:
Olvasson még a témában:

A digitalizáció akár harmadával is csökkentheti a költségeket

Az új digitális technológiák alkalmazása a vállalkozások számára fenntartható költségcsökkentést is hozhat, a rövid távú stratégiákat alkalmazó cégek csaknem kétharmada azonban még mérsékelt költségcsökkentési céljait sem tudta elérni a Deloitte globális felmérése szerint.

Nagyot nőtt tavaly az IoT népszerűsége

Legalábbis az új-zélandi vállalkozások körében ez a trend jellemző. Az IDC felmérése szerint az országban megduplázódott a Dolgok Internetéhez köthető befektetések száma.