Így lehet az androidos okosórával fizetni

Így lehet az androidos okosórával fizetni

Így lehet az androidos okosórával fizetni

pénzügy

1 perc

A vállalat már tavaly utalt rá, hogy a jövőben támogatást biztosít az okosórákról indított NFC-tranzakciókhoz is az Android Wear februártól elérhető új verziójában.

A HCE-technológia (host card emulation) pusztán szoftveres megoldások segítségével képes többfajta elektronikus azonosítókártya-típust is virtuálisan reprezentálni, így bankkártyák mellett különböző tömegközlekedési NFC-s (kis hatótávolságú kommunikációs) megoldásokat, de akár az irodai belépőkártyát is helyettesíthetik a viselhető kiegészítők.

SMS-től az NFC-ig – Mobilfizetés lépésről lépésre

A fizetési mód támogatását a rendszer legújabb fejlesztői csomagjának megjelenésével egy időben jelentették be. Az új verzió kompatibilitást biztosít iOS-alapú eszközökhöz is, vagyis a fejlesztők először képesek biztosítani applikációjuk hozzáférhetőségét azon iPhone-felhasználóknak, akik Android Wear okosórát viselnek.

A cég januárban jelentette be, hogy okosóra-modelljeinek két zászlóshajóját indítja útnak 2017 első negyedévében, amelyek rendelkeznek majd Android Pay mobilfizetési lehetőséggel. A TechnoBuffalo hírportál szerint az eszközöket a Google az LG-vel együttműködésben gyártotta, így a készülékek a gyártó nevét viselik: az egyiket LG Watch Sportnak, míg a másikat LG Watch Style-nak hívják majd. Mindkét óra feltehetően a Google rendezvényén a napokban debütál majd, ahol valószínűleg több is kiderül majd az új viselhető eszközökkel való Google Assistant integrációról is. 

A dél-koreai Huawei is egy Android Wear 2.0 operációs rendszert futtató időmérőt tervez piacra dobni. Jean-Claude Biver, a luxusórákat gyártó Tag Heuer vezérigazgatója pedig azt nyilatkozta az NZZ svájci újságnak, hogy májustól ők is forgalomba hoznak egy újabb órasorozatot, amely már az operációs rendszer új verziójával lesz kompatibilis.

Forrás: NFC World+