Így lehetnének golyóállóbbak a digitális bankolók

Kapcsolódó cikkek

Így lehetnének golyóállóbbak a digitális bankolók

Így lehetnének „golyóállóbbak” a digitális bankolók

pénzügy

1 perc

KiberPajzs névvel átfogó edukációs programot indít a Magyar Nemzeti Bank.

Az MNB felügyeleti szóvivője elmondta, a programban a jegybankkal összehangoltan vesz részt a Magyar Bankszövetség, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet és az Országos Rendőr-főkapitányság.

A projekt a lakossági ügyfelek pénzügyi tudatosságának erősítésére és a kiberkockázatok sokkal hatékonyabb kezelésére törekszik – emelte ki Binder István. A veszélyeztetett csoportok közé számítanak például a fiatalok és idősek.

A KiberPajzs részeként az intézmények és a piaci szereplők első lépésként novemberben összehangolt, széles körű kommunikációs kampányt indítanak, hogy üzeneteikkel minél több felhasználót érjenek el. Emellett további cél a kiberbiztonsági hatósági és piaci folyamatok elemzése, valamint a hazai és nemzetközi szakmai tudásmegosztás – részletezte a szóvivő.

Binder István hozzátette: napjainkban már egyre több internetes csaló érzelmi manipulációval és megtévesztéssel próbál hozzáférni a lakosság, valamint a kis- és középvállatok digitális pénzügyi adataihoz. Az interjút itt hallgathatja meg.