Így vizsgázott a Szigeten az újabb fesztiválkártya

Így vizsgázott a Szigeten az újabb fesztiválkártya

Így vizsgázott a Szigeten az újabb fesztiválkártya

pénzügy

1 perc

A régió legnagyobb zenei fesztiválján csaknem félmillió látogató több mint 3 millió kártyás fizetési tranzakciót bonyolított le.

Nézőcsúcsot döntött idén a Sziget Fesztivál: a múlt héten nyilvánosságra hozott adatok alapján a látogatók száma elérte a 496 ezret, ami 12,5 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

Út a fesztiválkártyától az RFID-karpántigA látogatók a Szigeten már évek óta csak kártyával tudnak fizetni, idén pedig egy új fizetőeszközt is használhattak: most debütált ugyanis a Festipay Prepaid Mastercard kártya, amelynek egyik legnagyobb előnye, hogy tulajdonosa csak akkora összeget tölt rá, amennyire előreláthatóan szüksége van.

A frissen publikált adatok szerint az előre megrendelt  kártyák több mint 90 százalékát kiváltották, míg a rendezvény alatt igényelt prepaid kártyák többségét külföldiek vásárolták.

„Nem véletlen, hogy a Szigetre időzítettük a kártya indulását, hiszen a fesztiválokon évről-évre egye többen fizetnek egyérintéses bankkártyával. Tapasztalatunk szerint fesztiválkörnyezetben különösen nagy az igény az innovatív fizetési megoldásokra” – mondta Márki László, a Festipay vezérigazgatója.

Még több tranzakció

Míg 2015-ben 2,5 millió, idén több mint 3 millió tranzakciót bonyolítottak. „A bankkártyás vásárlások számát tekintve is jelentős növekedést tapasztaltunk, ugyanis tavaly 168 500, idén pedig már 300 425 bankkártyást fizetést regisztráltunk a fesztiválon. Összesen 110 ezer feltöltőkártyát adtunk ki, amelyekre 279 ezer feltöltés érkezett” – tette hozzá a vezérigazgató.

A rendezvényen a fizetési szolgáltatásokat ezúttal is a Festipay tavaly bevezetett Android- és iOS platformra egyaránt letölthető mobil alkalmazása tette még kényelmesebbé. Az applikációt a fesztiválozók több mint 15 százaléka használt, közülük is elsősorban a magyar látogatók, hiszen a külföldiek a fesztiválok alatt jellemzően kevésbé használják okostelefonjaikat.

A bankkártyás feltöltéssel bővült alkalmazás további könnyítést jelentett a felhasználók számára idén, hiszen aki beregisztrálta a kártyáját az appba, sorban állás nélkül tudta feltölteni a fesztiválkártyát.