Íme, a mindentudó okosgyűrű

Íme, a mindentudó okosgyűrű

Íme, a mindentudó okosgyűrű

pénzügy

2 perc

A Token új eszköze a beépített NFC-modulnak köszönhetően szinte bármit helyettesíthet: bankkártyát, kulcsot, jelszavakat, a biometrikus azonosítás pedig a biztonságot is garantálja.

A Token gyűrűben ujjlenyomat-leolvasó van, így felhúzás után egyből azonosítja a felhasználót. Ha valaki más próbálná használni az okos funkcióit, a gyűrű vörösen villogva jelezné, hogy illetéktelen felhasználó húzta a kezére, és megtagadja az együttműködést – számolt be a fejlesztésről az Index.

A gyűrű fizetési funkciói hasonlítanak az Apple Pay és az Android Pay rendszeréhez. Ha regisztráltuk a bankkártyánkkat – a Visát és a MasterCardot ismeri fel –, akkor elég végighúzni a gyűrűsujjunkat az NFC chipes kártyaleolvasó előtt, vagyis nagyjából annyira lesz bonyolult használni, mint egy PayPass bankkártyát.

A funkciókat vezérlő alkalmazás elérhető Androidos és iOS-es okostelefonokra, valamint a nagyobb számítógépes operációs rendszerekre is.

A beépített akkumulátor a gyártó ígérete szerint két hetet is kibír, de a készlet részeként árult vezeték nélküli töltővel könnyedén újratölthető az aksi. A fizetős funkciókon túl gyakorlatilag bármilyen olyan eszköz vezérlésére alkalmas, amelyhez valamilyen NFC-alapú azonosítás szükséges. Így akár egyes országokban a tömegközlekedési bérletet, az okoszárak vagy a munkahelyi ajtók beléptetőkártyája is kiváltható a segítségével.