Íme, a mindentudó okosgyűrű A Token új eszköze a beépített NFC-modulnak köszönhetően sok mindent helyettesíthet. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2936/articles/20170629131943/token-gyuru.jpg

Íme, a mindentudó okosgyűrű

2017. június 29. 17:45
2'
A Token új eszköze a beépített NFC-modulnak köszönhetően szinte bármit helyettesíthet: bankkártyát, kulcsot, jelszavakat, a biometrikus azonosítás pedig a biztonságot is garantálja.

A Token gyűrűben ujjlenyomat-leolvasó van, így felhúzás után egyből azonosítja a felhasználót. Ha valaki más próbálná használni az okos funkcióit, a gyűrű vörösen villogva jelezné, hogy illetéktelen felhasználó húzta a kezére, és megtagadja az együttműködést – számolt be a fejlesztésről az Index.

A gyűrű fizetési funkciói hasonlítanak az Apple Pay és az Android Pay rendszeréhez. Ha regisztráltuk a bankkártyánkkat – a Visát és a MasterCardot ismeri fel –, akkor elég végighúzni a gyűrűsujjunkat az NFC chipes kártyaleolvasó előtt, vagyis nagyjából annyira lesz bonyolult használni, mint egy PayPass bankkártyát.

A funkciókat vezérlő alkalmazás elérhető Androidos és iOS-es okostelefonokra, valamint a nagyobb számítógépes operációs rendszerekre is.

A beépített akkumulátor a gyártó ígérete szerint két hetet is kibír, de a készlet részeként árult vezeték nélküli töltővel könnyedén újratölthető az aksi. A fizetős funkciókon túl gyakorlatilag bármilyen olyan eszköz vezérlésére alkalmas, amelyhez valamilyen NFC-alapú azonosítás szükséges. Így akár egyes országokban a tömegközlekedési bérletet, az okoszárak vagy a munkahelyi ajtók beléptetőkártyája is kiváltható a segítségével.

A figyelmébe ajánljuk:
Olvasson még a témában:

GDPR és PSD2: erre készüljenek a cégek

A 2018-ban életbe lépő uniós adatvédelmi és pénzforgalmi szabályozások azt hivatottak garantálni, hogy a vállalatok az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva kezeljék a rájuk bízott adatokat. Ugyanakkor a fogyasztók mellett a cégek is jól járhatnak, hiszen a rendeletek az adatbázisok rendszeres karbantartását, „nagytakarítását” is elősegíthetik.