Insurtech cégekkel fogott össze a Lloyd’s

Kapcsolódó cikkek

Insurtech cégekkel fogott össze a Lloyd’s

Insurtech cégekkel fogott össze a Lloyd’s

pénzügy

2 perc

A brit biztosítási szövetség főleg az egyszerűbb pénzügyi termékekre és a klímaváltozásra koncentrálva választotta ki az akcelerátorprogramba bevont startupokat.

A hatodik alkalommal zajlott kiválasztás során a programba bekerült startupok a technológiai újdonságokat a biztosítási ágazat szolgálatába állító, egyszerűbb termékeket kínálnak a fogyasztóknak.

Az 1686-ban alapított, biztosítótársaságokat és biztosítási brókereket tömörítő nemzetközi szövetség célul tűzte ki, hogy csökkenti a pénzügyi termékek bonyolultságát, és világosabbá teszi, hogy azok mire terjednek ki.

Továbbá középpontba helyezik a klímaváltozással szembeni ellenállóképességet is. Mindezek részleteiről pedig Futureset nevű globális platformjukon számolnak be.

A szövetség biztosítási technológiával foglalkozó része, a Lloyd’s Lab 177 jelentkezőből választotta ki azt a 11 startupot, melyekkel április végétől elindítják a közös munkát.

A csapat a virtuális térben kezd, később pedig a covid-rendelkezések feloldását követően visszatérnek a Lloyd’s Lab londoni irodájába. Ez a várakozásaik szerint június 21. után valósulhat meg.

Az insurtech cégek kiválasztásának alapjául négy fő téma szolgált: a klímaváltozás és dekarbonizáció, a geopolitika, az adatok és modellek, illetve a biztosítási kárigényeket támogató szolgáltatás.

A csapatok azt vizsgálják, hogyan tudják egyszerűbb, a káreseményt követően gyorsan reagáló termékek létrehozásával támogatni a társaság ügyfeleit világszerte. Íme, a kiválasztottak:

A Moonshot elemzőcég technológiájával a szélsőségek, dezinformációk és a szervezett bűnözés feltérképezésén dolgozik.

A Verisk Maplecroft a kockázatelemzés és a szakértői analízis kombinációjával segít más társaságoknak az olyan rizikók kezelésben, amelyek csökkentik a cég értékét, ártanak a hírnevüknek és megzavarják a működésüket, befektetésüket vagy az ellátási láncot.

A Scrub AI az adattisztítás vagy más néven scrubbing, vagyis a sérült adatok javításának ismétlődő feladatát automatizálja.

A Supercede Technology a viszontbiztosítóknak való prezentáció során segít az ügylet résztvevőinek azzal, hogy automatizálja a beadványokat.

A Safekeep mesterséges intelligencián alapuló fejlesztése egy olyan jogátruházási megoldás, amely a kifizethető kárigények számát 37 százalékkal, a visszatérítések összegét pedig 21 százalékkal növeli, míg a belefektetendő munkát 90 százalékkal csökkenti.

A SettleIndex perkockázati platform csökkenti a vitás kérdések megoldásához szükséges pénzt és időt.

A DistriBind AI használatával, a hatáskör-delegálási feladatok automatizálása révén növeli a hatékonyságot.

A CarbonChain a vállalatok szén-dioxid-kibocsátásának elszámolását automatizálja.

A Jupiter Intelligence többféle rizikó éghajlatváltozási kockázatelemzését kínálja - térbeli felbontásban a portfóliótól a követelésszintig, különféle rugalmas időtávokra és klímaszcenáriókra.

A Tesselo térinformatikai adatgyűjtéssel foglalkozik. A természeti erőforrások, mint a fák, a talaj vagy a termények megfigyelésére, illetve az időjárási kockázatok mérséklésére szolgáló megoldásokat kínál.

A Gaia biztosítási terméke a lombikprogramok során alkalmazott kezelések finanszírozását teszi könnyebben hozzáférhetővé, megfizethetőbbé és személyre szabottá. A londoni startup fejlesztési területe ugyan kívül esik a négy meghatározott témakörön, de innovatív megoldásuk miatt mégis meghívták őket a csapatba.