Jön az intelligens otthonbiztosítás

Jön az intelligens otthonbiztosítás

Jön az intelligens otthonbiztosítás

pénzügy

1 perc

Elsőként a német ügyfelek választhatják az egyedülálló lakásbiztosítási megoldást.

A nemzetközi Generali-csoport bejelentette legújabb együttműködését a Google anyavállalatához, az Alphabethez tartozó Nest Labs-szel. A partnerkapcsolatnak köszönhetően a biztosító február végétől technológiai okosotthon-megoldásokkal egybekötött lakásbiztosítást fog nyújtani, elsőként a német piacon.

A szolgáltatásnak köszönhetően az ügyfelek még nagyobb biztonságban tudhatják otthonaikat és szeretteiket. A Nest Protect rendszer egyebek közt érzékeli a füstöt és szén-monoxidot, riasztást küld az ügyfelek telefonjára, mégpedig úgy, hogy a megszokott jelzéseken túl szavakkal és színekkel is értesíti a fennálló helyzetről. Kár esetén pedig a lakásbiztosítás nyújt segítséget.

A partnerség újabb példája a Generali azon folyamatos törekvésének, hogy a legmodernebb technológiákat összekapcsolja a különböző biztosítási területekkel. A vállalatcsoport a gépjármű-biztosítások terén élen jár a telematikus megoldások használatában, és nevéhez kötődik az egyik leginnovatívabb viselkedésalapú egészségbiztosítási termék, a Vitality is.