Karácsony előtti adakozás egyetlen gombnyomással

Karácsony előtti adakozás egyetlen gombnyomással

Karácsony előtti adakozás egyetlen gombnyomással

pénzügy

2 perc

Az ünnepek közeledtével mindenkiben felerősödik a segítő szándék, és ennek jegyében az Apple Pay mobilfizetési rendszer felhasználói most már akár egyetlen gombnyomással is segíthetnek.

A felhasználók főleg nonprofit szervezeteknek ajánlhatják fel az adományokat; ehhez nem is kell mást tenniük, mint az együttműködő applikációkból, valamint weblapokról történő kijelentkezésnél egyszerűen csak rá kell nyomniuk a „Donate with Apple Pay” feliratú gombra.

Az almás logójú cég közleménye szerint a szervezetek listáján olyan globálisan jelen lévő partnerek is megtalálhatók, mint az Unicef, de az adakozók akár feltörekvő startup vállalkozásokat is támogathatnak, mint amilyen például a vízgazdálkodási és víztisztítási projektekre szakosodott Charity Water. Mivel a következő hónapok folyamán várhatóan még több nonprofit szervezet kínálja fel az Apple Pay rendszer használatának lehetőségét, így a felhasználók hamarosan a mostaninál szélesebb kínálatból választhatják ki, hogy milyen célt szeretnének egyszerűen, biztonságosan és név nélkül támogatni.

„A weblapok és mobiltelefonos applikációk üzemeltetőitől azt a visszajelzést kaptuk, hogy a kezdeményezés meghirdetése óta kétszer annyian veszik igénybe az Apple Pay rendszerét a tranzakcióik lebonyolításához, mint a többi fizetési módot” – hangsúlyozta Jennifer Bailey, az Apple Pay alelnöke.

A nonprofit szervezetek listáját az NFC World hírportál is közzétette, a felsorolásban megtalálható a többi között az amerikai Vöröskereszt, az Unicef, a WWF (Természetvédelmi Világalap), az Orvosok határok nélkül, a Feeding America, a GlobalGiving, a Save the Children gyermekvédelmi szervezet és a World Vision is.

A tervek szerint a közeljövőben az Amerikai Rákszövetség, a CARE, a PBS és helyi állomásai, a DonorsChoose.org, illetve a United Way is csatlakozik az Apple Pay fizetési lehetőséget biztosító szervezetekhez.