Készpénzfelvét bankkártya nélkül? Már idehaza is lehetséges

Készpénzfelvét bankkártya nélkül? Már idehaza is lehetséges

Készpénzfelvét bankkártya nélkül? Már idehaza is lehetséges

pénzügy

1 perc

Az UniCredit Magyarországon elsőként vezeti be az mCash szolgáltatást.

A készpénzfelvételhez a jövőben akár egy okostelefon is elegendő: a pénzintézet mobilapplikációján keresztül kell kérni egy egyedi kódot, ami megérkezik a telefonra, majd ezt a kódot kell beírni az ATM-en.

A „kápé” továbbra is főszereplő az életünkben

Az MNB 2017 őszén végzett reprezentatív lakossági kutatása szerint még mindig ez a legnépszerűbb fizetési eszköz mind a tranzakciók számát, mind pedig azok értékét tekintve. 2016-ban a vásárlások összértékének 71,2 százalékát, darabszámának pedig 87,7 százalékát teljesítették készpénzben. Emellett évről évre nő havonta a felvett készpénz összege, a felvételek száma pedig stagnál.

Az mCash szolgáltatás bevezetését megelőzte egy igényfelmérés: az UniCredit Bank minden negyedik ügyfele szívesen használná a kártya nélküli pénzfelvét lehetőségét a bank mobilapplikációján keresztül. Az alkalmazás aktív használói között pedig még magasabb, 67%-os ez az arány.

A mobil úgyis kéznél van

Az előzetes kutatások szerint az új megoldást nemcsak biztonságosnak, de kényelmesnek és egyszerűnek is tartják az ügyfelek, ugyanis a telefon mindig kéznél van, ráadásul nincs szükség a bankkártya elővételére a táskából, pénztárcából.

Anschau János, az UniCredit Bank Hungary operatív divíziójának vezetője kiemelte: a bank módosította az ATM-ek működését, így azok már – megfelelve a mai biztonsági követelményeknek – interneten tudnak kommunikálni a mobilapplikációval.

Az mCash nevű funkcióval egy alkalommal 30 ezer, naponta pedig maximum 100 ezer forintot vehet fel az ügyfél bármelyik magyarországi UniCredit ATM-ből, a tranzakciók napi darabszámát a pénzintézet nem korlátozza.