Kizárólag bitcoinért vásárolható meg az Hublot luxusórája

Kapcsolódó cikkek

Kizárólag bitcoinért vásárolható meg az Hublot luxusórája

Kizárólag bitcoinért vásárolható meg az Hublot luxusórája

pénzügy

2 perc

Nem véletlenül, hiszen a Big Bang Meca-10 P2P a – most egyébként éppen árfolyamzuhanással küzdő – kriptovaluta tizedik születésnapjára készült.

A készülék dizájnelemeit a kriptovaluta és a blockchain ihlette, és megvásárolni is csak 25 ezer dollárnyi bitcoinnal lehet. Az órából mindössze 210 darab készül, ami arra utal, hogy legfeljebb 21 millió darab bitcoin bányászható.

Minden egyes darab egyedi és a tulajdonosára jellemző lesz, köszönhetően a keret szélébe vésett tranzakciós azonosítónak, ami vásárlójukhoz köti az egyes példányokat. A Big Bang Meca-10 P2P bizonyos részeit, valamint a borjúbőrből és fekete gumiból készült szíjat is a kriptopénzre, a blokkláncra, a hálózatokra és a hálózatba kapcsolt számítógépekre való utalás jellemzi.

A kézzel készült, 45 milliméteres, fekete kerámia anyagú óratesthez a szintén logóval ellátott, fényvisszaverődést gátló zafírüveg társul, az időmérő hátlapjába pedig a világtérképet gravírozták. Az egy feltöltéssel 10 napot működő szerkezet 100 méterig vízálló.

A svájci cég az ázsiai brókerházzal, az OS Limited-del társulva forgalmazza a kizárólag fekete titán és kék színben kapható luxuskiegészítőt. Bár a Bitcoin-órákat állítólag túljegyezték, de a várólistára a honlapjukon még fel lehet iratkozni. A Big Bang Meca-10 P2P kiszállítását napra pontosan 2019. január 3-ra, a digitális valuta kifejlesztésének tizedik évfordulójára ígérik.

A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyet 2009. január 3-án egy ismeretlen – fórumnevén Satoshi Nakamoto – bocsátott ki, közvetlenül a 2008-as amerikai bankválság kirobbanása után. Az elnevezés a fizetőeszközt kezelő nyílt forráskódú szoftverre is vonatkozik, és az azzal létrehozott elosztott hálózatra is.

Forrás: