Kódolva volt? A Microsoft felvásárolta a GitHubot

Kapcsolódó cikkek

Kódolva volt? A Microsoft felvásárolta a GitHubot

Kódolva volt? A Microsoft felvásárolta a GitHubot

pénzügy

1 perc

Az óriásvállalat bejelentette, hogy megállapodást kötött a kódmegosztó, szoftverfejlesztő platform megvásárlásáról.

A jövő digitális világát építő GitHubot 28 millió fejlesztő használja tanulásra, ismeretek megosztására és együttműködésre. A két cég egyesülésével új utak nyílnak meg a fejlesztők előtt, hiszen a fejlesztői életciklus minden egyes szakaszában még több eszköz áll majd a rendelkezésükre ötleteik megvalósítására.

A tranzakció további előnye, hogy több vállalkozás veheti majd hasznát a kódmegosztó platformnak az üzletfejlesztésben, a Microsoft fejlesztői eszközei és szolgáltatásai pedig még több felhasználóhoz és szervezethez juthatnak el.

A megállapodás értelmében az óriáscég a GitHub tulajdonjogáért 7,5 milliárd dollárnyi Microsoft részvénnyel fizet.

A tranzakció a pénzügyi feltételek teljesülésével és a versenyfelügyeleti eljárás lezárulása után, várhatóan az év végén lép hatályba.

Az akvizíciót követően Nat Friedman, a Xamarin (ezt a céget 2016-ban vásárolta meg a Microsoft) korábbi vezérigazgatója áll a kódtárolással foglalkozó szolgáltató élére. Chris Wanstrath, a GitHub társalapítója a jövőben a Microsoft munkatársa lesz.

A GitHub üzletpolitikájában kitart a fejlesztők elsőbbsége mellett, és megtartja működési függetlenségét, hogy továbbra is minden iparág összes fejlesztőjének nyílt forráskódú, közös platformja legyen.