Kriptotőzsdére került a magyar fintech új eszköze

Kapcsolódó cikkek

Kriptotőzsdére került a magyar fintech új eszköze

Kriptotőzsdére került a magyar fintech új eszköze

pénzügy

2 perc

Új kriptopiaci terméket hozott létre eBSO néven az Ethereum hálózaton a BlockBen.

Az eBSO a BlockBen ökoszisztéma platformtokenjeként a platform összes termékének a tranzakciójából részesedik, amit a cég aranyban tart. Az arany stabilitását jelentős növekedési potenciállal ötvöző token kriptotőzsdei kereskedése már elindult, és különösen Ázsiából övezi nagy érdeklődés.

Az Észtországban bejegyzett, magyar tulajdonú fintech cég számos digitális fejlesztéssel hívta már fel magára a nemzetközi közvélemény figyelmét. 2018-ban Az Év Innovatív Terméke díjat nyerte el a szingapúri Crypto Currency Expón.

A társaság célja, hogy hidat képezzen a tradicionális es a kripto világ között, és olyan termékeket hozzon létre, amelyekkel segíteni tudja az érdeklődők egyszerű és biztonságos részvételét a kriptovaluták nyújtotta lehetőségekben. Ezt a tevékenységet ismerte el nemrégiben a Financial Bridge Builder of the Year, vagyis „Az év pénzügyi hídépítője” kategóriában kapott díja az eFinance&Fintech Festival konferencián.

Jelenleg a nemzetközi piacon különösen nagy a kereslet az ilyen típusú, innovatív digitális pénzügyi eszközökre. „A kriptovaluták teljes piaci kapitalizációja 2013-ban alig érte el az 1 milliárd amerikai dollárt, napjainkban azonban mintegy 2000 milliárd USD-t ér. Ez 8 év alatt 2000-szeres növekedés. Ez a nagy kockázatú, de nagy hozammal is kecsegtető piac egyre többek számára vonzó” – fogalmazott Krocsek Attila, a BlockBen üzletfejlesztési igazgatója.

A cég legújabb termékének a kereskedése a napokban kezdődött meg. A BSO a BlockBen által fejlesztett, Natrix nevű, blockchain alapú platform- és számlavezető rendszer platformtokenje. Ennek az Ethereum-alapú verziója az új termék, az eBSO.

Az eBSO a BlockBen ökoszisztéma összes termékének a tranzakciójából részesedik, mögötte pedig valós érték, mégpedig aranyletét van.

„Az arany az egyik legstabilabb és legmegbízhatóbb befektetési eszköz. Ennek köszönhetően az eBSO alapjai stabilak, eközben pedig hatalmas növekedési potenciállal rendelkezik. A Natrix platformon lebonyolított összes tranzakció 5 százaléka a BSO és eBSO mögötti gold pool-ba kerül. Az árfolyam tehát folyamatosan növekszik, ahogyan egyre több és több tranzakciót hajtanak végre a felhasználók a platformon” – mutatja be az eBSO működését Krocsek Attila.

A digitális eszköz először az LBANK tőzsdei platformon válik elérhetővé, és folyamatosan várható a további partnerek megjelenése is. Különösen élénk az érdeklődés az új termék iránt az ázsiai piacon. Nemrégiben indított például új stratégiai együttműködést a fintech cég a Tripara Ventures (korábban Skyline) nevű ázsiai befektetői cégcsoporttal.