Magyarok a leggyorsabban fejlődő techcégek között

Kapcsolódó cikkek

Magyarok a leggyorsabban fejlődő techcégek között

Magyarok is bekerültek a leggyorsabban fejlődő techcégek közé

pénzügy

2 perc

Idén három hazai társaság is felkerült a közép-európai Deloitte Technology Fast 50 listára.

A program a régió 50 leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozását mutatja be. A listára kerüléshez idén 432 százaléknál nagyobb árbevétel növekedés kellett.
 
Az ötvenes rangsorban 2537 százalékos növekedéssel a 6. helyen végző, legjobb magyar szereplő a Dyntell lett. A társaság vállalatirányítási (ERP) rendszer fejlesztőjeként érte el ezt a kiemelkedő eredményt.

A cég által kifejlesztett iERP intelligens vállalatirányítási rendszer és koncepció a vezetői döntéstámogatás egy új technológiája, amely a vállalatirányítási rendszerek és üzleti intelligencia rendszerek egyesítésével jött létre. Innen származik a társaság neve is, amely a Dynamic és Intelligence szavak összeolvadásából jött létre.

Az idei 43. helyezett Supercharge már nem először került fel a Fast50 listájára, azaz tartósan kiemelkedő növekedési ütemmel – idén 485 százalék – büszkélkedhet. A vállalkozást 2010-ben alapították, és Budapest mellett már Londonban is rendelkezik irodával. Olyan nagyvállalati ügyfeleknek fejlesztenek elsősorban mobilra szánt megoldásokat, mint például az OTP vagy a Santander Bank.

Az idei listára még egy magyar cég került fel, a Gremon Systems a 46. helyet szerezte meg. A vállalat innovatív informatikai megoldásokat kínál a kertészeti ágazat számára, különös tekintettel az üvegházi termelésre. A céget a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának spin-off vállalataként alapították, 2013-ban. Olyan megoldásokat kínálnak, melyek segítik a termelőket erőforrásaik jobb kihasználásában, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez.

Az élmezőny

Az idei listán első helyezést szerzett a litván Voltas IT-fejlesztőcsapata, 5734 százalékos növekedéssel. Ezt követő második helyen a cseh Prusa Research 3D nyomtatással foglalkozó cég lett, 4527 százalékkal.

A dobogó harmadik fokára nem sokkal lemaradva, 4445 százalékos növekedéssel az ugyancsak cseh Blindspot-csoport került, akik forradalmasították a mesterséges intelligenciát az elmúlt öt évben.