Már egy legyintéssel is fizethetünk érintésmentesen

Kapcsolódó cikkek

Már egy legyintéssel is fizethetünk érintésmentesen

Már egy legyintéssel is fizethetünk érintésmentesen

pénzügy

1 perc

Az érintésmentes fizetési módszerek népszerűségének növekedését jól mutatja, hogy egyre több, elsőre akár kissé extrémnek tűnő megoldás érhető el a piacon.

Ilyen a Walletmor fejlesztése is, amely egy apró, körülbelül fél milliméter vastagságú eszköz. A biztosítótű méretű implantátum integrált áramkörből és antennaként működő fém egységből áll. Mindezt egy hermetikus bioburkolat veszi körül.

A felhasználó bőre alá ágyazott, elem nélküli implantátum egy előre feltöltött online számlához kapcsolódik, így érintésmentes fizetést tesz lehetővé. Az NFC-funkciós fejlesztés jelenleg az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban használható.

A biopolimer technikai szempontból az orvostechnikai eszközök gyártásához használt, úgynevezett orvosi műanyag, amely az ISO 10993 szabványnak való megfelelést igazoló, biokompatibilitási tanúsítvánnyal rendelkezik.

Mindez elmondható a Walletmorról is. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy ez egy passzív eszköz, és nem rendelkezik saját áramforrással. Önmagában tehát nem generál rádióhullámokat, csak érintés nélküli fizetési terminál használatakor aktiválódik, hatótávolsága pedig rendkívül kicsi.

A nem éppen hétköznapi fizetési megoldás megrendelése után a felhasználónak számlát kell nyitniuk az európai iCard platformon, amelyre aztán feltölthetik a kívánt összeget.

A beültetést a szolgáltatást kínáló kórházban, klinikán vagy esztétikai orvosi központban végzik. A gyártó szerint az eljárás fájdalommentes, és mindössze 15 percet vesz igénybe. Az már persze más kérdés, ennek ellenére hányan is vállalják a sci-fibe illő műveletet.

Forrás: