Gépi intelligenciával pöröghetne fel a kriptokereskedés

Kapcsolódó cikkek

Gépi intelligenciával pöröghetne fel a kriptokereskedés

Mesterséges intelligenciával pöröghetne fel a kriptokereskedés

pénzügy

1 perc

Az egyik legrangosabb francia startupverseny, a Graines de Boss nyertesei közé került a B-cube.ai, a Start it @K&H inkubátor által mentorált győri vállalkozás.

A 15 díjazott közé több mint 2000 jelentkező közül választották be a csapatot, akik mesterséges intelligencia (AI) alapon működő kriptovaluta-kereskedő platformot hoztak létre.

Kriptovalutával való kereskedés nem könnyű feladat, amit az is igazol, hogy a kriptokereskedők 95 százaléka nem termel profitot. A probléma megoldására ezért a – részben magyar, részben francia tagokból álló – startup a világon elsőként hozott létre egy olyan teljesen automatizált platformot, ahol a kereskedést gépi intelligencia optimalizálja.

A platform újdonsága, hogy az AI alapú motor különféle analízisek és komplex matematikai modellek alapján küldi a jelzéseit, így a rendszer valós időben kereskedik és hajtja végre a tranzakciókat. Mindezt úgy, hogy közben az ügyfelek forrásait nem szükséges letétbe helyezni.

Az ún. automatizált kereskedési botokat 2020 márciusában indították el, és rövid időn belül nagyon magas, 160 százalékos hozamot értek el. Ez jól szemlélteti az innovációban rejlő lehetőségeket. Nem véletlen, hogy a startup ügyfeleinek 70 százalékát már a nemzetközi piacon gyűjtötte, az Egyesült Államoktól Európán át Kínáig.

A korábban több hazai díjat is elnyert B-cube.ai jelenleg különféle pénzügyi termékek fejlesztésén dolgozik, melyek szélesebb körben is elérhetővé teszik az eddig csak a nagy vagyonnal rendelkező befektetők számára elérhető megoldásokat. Emellett olyan pénzügyi eszközökre is fejlesztenek automata kereskedéseket végrehajtó algoritmusokat, mint a részvények és az arany.