NFC-fizetés karórával

NFC-fizetés karórával

NFC-fizetés karórával

pénzügy

2 perc

A brit Barclaycard új fejlesztése egy apró chipet tartalmazó tok, amely bármilyen viselhető karpánt szíjára felhelyezhető, így aktivitásmérővel vagy analóg karórával is lehetővé válik az érintés nélküli fizetés.

A Loop a legújabb modell a gyártó bPay vezeték nélküli fizetőeszközeinek sorában. Különlegessége, hogy segítségével akármelyik viselhető kiegészítőt egy mozdulattal NFC-alapú fizetések lebonyolítására képes eszközzé lehet alakítani. 

Ötletes módszert találtak az Arab Media Forumon az adakozásra

A chip egy biztonságos mobiltárcához kapcsolódik, és 30 angol font értékhatárig minden olyan terminálnál lehet vele fizetni, amelyen az érintés nélküli jelzés megtalálható. Az Egyesült Királyságban jelenleg több mint 400 ezer fizetőpont található, amely alkalmas NFC-fizetések elfogadására.

A fejlesztő vállalat a tervezés folyamán a Mondaine nevű svájci óragyártóval és a Garmin viselhető fitneszkiegészítőket forgalmazó céggel is együttműködött, hogy ettől a hónaptól kezdve a Loopot felajánlhassák azoknak a fogyasztóknak, akik a két márka bármelyikének előre meghatározott termékei közül vásárolnak.

A tartós, szilikon anyagból készült kütyü egy szorító kapocs segítségével akármilyen óra vagy fitneszkarpánt szíjához hozzáilleszthető, a felhasználók ezek után az eszközzel kapcsolatban álló digitális pénztárcába utalhatják pénzüket. A többi bPay készülékhez hasonlóan a chip valamennyi, az Egyesült Királyságban regisztrált Visa, illetve Mastercard bank- és hitelkártya tulajdonos számára elérhető, nem csupán a Barclaycard és a Barclays ügyfelei számára. 

A Loop főként azt az igényt próbálja kielégíteni, hogy a felhasználók a meglévő viselhető kiegészítőiket – különösképpen az órákat és fitneszkarpereceket – is kibővíthessék most már a fizetési funkcióval is.

A digitális mobiltárcát és a készüléket egyaránt a bPay telefonos applikációján, illetve az internetes portálon keresztül lehet irányítani. A felhasználók itt például azt is be tudják állítani, hogy a virtuális számlájuk automatikusan fel legyen töltve egy általuk választott kártyáról, ha az egyenleg meghatározott szint alá csökken. 

Forrás: NFC World+