Ötből egyszer NFC-vel fizetnek a britek

Ötből egyszer NFC-vel fizetnek a britek

Ötből egyszer NFC-vel fizetnek a britek

pénzügy

1 perc

Az érintésmentes fizetés számtalan területen előnyös, így egyebek közt például a tömegközlekedésben is rendkívül praktikus, de a jótékonysági szervezetek is élvezhetik a hasznát.

Az Egyesült Királyság bankkártya-szövetségének (UK Cards Association) felmérése szerint a brit fogyasztók 21%-a egyérintéses kártyát használt az augusztusi vásárlások során, a tranzakciók teljes összege pedig elérte a 2,3 milliárd angol fontot. 2015. augusztusban ez az arány még csupán 7,9%-nál járt. Az átlagos NFC-tranzakció értéke 8,97 fontot ért el idén augusztusban, ezzel szemben egy évvel korábban ez az összeg még 7,12 font volt, mindez éves szinten 26%-os emelkedést jelent.

Eközben az érintésmentes tranzakciók száma is emelkedett: a 89 milliós tavaly augusztusi érték 260,7 millió tranzakcióra ugrott 2016 augusztusára. A forgalomban lévő érintésmentes bankkártyák száma pedig 74,5 millióról 97 millióra emelkedett ugyanebben az időszakban.

Robbanásszerű növekedés

„A kártyák népszerűsége az elmúlt évben rohamosan nőtt, és ma már minden ötödik kártyás fizetésnél ezt használják a fogyasztók” – mondta Richard Koch, az egyesület munkatársa. „Mivel egyre többen fizetnek érintésmentes kártyával a kis összegű vásárlásoknál, így a megoldás innovatív lehetőségeket tartogat például a tömegközlekedési szolgáltatók és a jótékonysági szervezetek számára" – tette hozzá.

A szervezet azt is közzétette, hogy az érintésmentes kártyákkal való költések összege már 2016-os év első felében magasabb volt, mint a tavalyi év egészében.

Novemberi változás, hogy az összes londoni taxi engedélyt kapott az érintésmentes fizetés elfogadására. Ezt megelőzően a londoni tömegközlekedési vállalat, a TfL konzultáció során mérte fel az igényeket, és a megkérdezettek 86 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a taxiban is szívesen használná az egyérintéses bankkártyáját. 

Forrás: NFC World+