Robbanásszerű növekedés az érintésmentes fizetések terén

Kapcsolódó cikkek

Robbanásszerű növekedés az érintésmentes fizetések terén

Robbanásszerű növekedést hozott a járvány az érintésmentes fizetések terén

pénzügy

2 perc

Tavaly óta csaknem másfélszeresére nőtt, és idén elérheti a 2,5 billió dollárt az érintésmentes fizetések összege – állítja a Juniper Research.

A brit kutatócég jelentése szerint idén 2,5 billió dollár értékben használja majd a világ az „egyérintéses” fizetési megoldásokat. A tavalyi 1,7 billió dollárhoz képest a 45 százalékos növekedés fő oka a pandémia miatti megugrott használat. Az adatok szerint 2021-ben az összes kontaktusmentes tranzakció döntő részét, 79 százalékát a kártyás fizetések adják.

A „Data from Juniper’s Contactless Payments: Trends, Opportunities and Market Forecasts 2021-2026” című kiadvány a következő öt év trendjeit, lehetőségeit és előrejelzéseit taglalja. Ennek megállapítása szerint a világjárvány egy már korábban is létező tendenciára erősített rá, és az értékbeli növekedés a jövőben is folytatódni fog.

Az adatok azt mutatják, hogy miközben az eddigi covid-helyzet alatt egyaránt nőtt a kibocsátott plasztiklapok száma és azok használatának gyakorisága, eközben többször is emelkedtek a tranzakciós limitek. Mindez pedig komoly növekedési potenciált teremtett az érintésmentes fizetések számára, és alapjaiban változtatta meg világszerte a vásárlások módját – összegzi a tanulmány.

A Juniper szerint az érintésmentes tranzakciók emelkedő értéke segítette a korábban ebből a szempontból fejletlen, például az amerikai vagy a német piac bővülését. A szakértők tartós változásra számítanak.

A németországihoz hasonló piacok az elmúlt másfél évben korábban soha nem látott mértékben fordultak a „contactless” kártyák irányába – állítja a tanulmány szerzője. Susannah Hampton úgy véli, a változás érdemben csökkentette a készpénz szerepét, és jelentős piacszerzési lehetőséget teremtett a kártyakibocsátók számára.

A tranzakciós érték tavalyról idénre való növekedését az Egyesült Államokban az elemzés 136 százalékosra teszi. Az amerikai nagy kereskedelmi láncok egyre inkább a technológia elfogadása irányába mozdulnak el, ami egyúttal kényelmes fizetési lehetőséget jelent a fogyasztók számára is.

A kutatócég prognózisa a tengerentúlon a következő öt évben további 300 százalékos növekedést jósol.

Forrás: