Skóciában is hódít a kínai mobilfizetés

Skóciában is hódít a kínai mobilfizetés

Skóciában is hódít a kínai mobilfizetés

pénzügy

2 perc

A WeChat közösségi oldal részeként működő mobilfizetési szolgáltatás nem csak Kína területén érhető el, és sokkal több felhasználója van világszerte, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk.

A cég folyamatosan terjeszkedik: januárban Ausztráliában, májusban az Egyesült Államokban jelentek meg, illetve ugyanebben a hónapban jelentették be a szolgáltatás kiterjesztését a világ 20 másik országára is.

A WeChat és a hozzá kapcsolódó mobilos fizetési lehetőség leginkább az egyre növekvő számú kínai turista miatt fontos világszerte. A külpolitikai nyitás miatt az utóbbi években a távol-keleti ország lakói könnyebben utazhatnak a világ számos országába, ahol most már az otthon is használt mobilfizetési szolgáltatás segítségével is rendezhetik a szállást, a vásárlásaikat vagy akár az éttermi vacsorát.

SMS-től az NFC-ig – Mobilfizetés lépésről lépésre

Legutóbb a királyi edinburghi katonai ceremónián való bevezetésről szóltak a hírek. Az augusztusi skóciai eseményen rendszerint a brit királyi család tagjai is megjelennek, de a látványosság rengeteg turistát is vonz.

Az NFC World összegzése szerint az elmúlt két évben csaknem 90%-kal több kínai látogató vett részt az eseményen, így rájuk való tekintettel már a WeChat-en keresztül is lehetőség lesz a jegyvásárlásra, a szuvenírek megvételére és más szolgáltatások igénybevételére. 

David Allfrey dandártábornok, a katonai parádé vezetője megjegyezte, hogy a szolgáltatás előnyei egyszerűbbé teszik a kommunikációt a jelenlegi és a jövőbeni látogatóikkal.

A mobilfizetés elterjedése nagyrészt nem a technológián múlik, hanem a fogyasztók befogadóképességén, toleranciáján, illetve a megszokásokon – amihez egy ilyen nagy eseményen való jelenlét is pozitívan járul hozzá.

Forrás: NFC World+