Svájci biztosító is beszáll az okosautók piacába

Kapcsolódó cikkek

Svájci biztosító is beszáll az okosautók piacába

Svájci biztosító is beszáll az okosautók piacába

pénzügy

1 perc

A Zurich Insurance Group felvásárolta az internetre csatlakozó autókra specializálódott Bright Box céget.

Az európai központokkal rendelkező, de globálisan működő Bright Boxot még 2012-ben alapították. A cég használatra kész, hálózatra kötött autós platformot biztosít, amely segít összekötni a járműveket a sofőrökkel, az autókereskedőkkel vagy akár a gyártókkal.

Profitot hoz, de életet is menthet a használatalapú biztosítás

A Bright Boxnak már most kiterjedt üzleti hálózata van a világ vezető gyártóival és forgalmazóival, változatos összekapcsolt autókhoz szükséges technológiával (például felhőalapú IT-felülettel, mobil- és webapplikációkkal, telematikai hardverekkel) és a köztük lévő, működéshez szükséges kapcsolattal ellátva őket. 

A biztosítótársaság az egyszerű és innovatív, ugyanakkor ügyfélközpontú termék- és szolgáltatás-megoldásokra helyezi a hangsúlyt. Ahogy Giovanni Giuliani, a vállalat innovációs stratégiájáért felelős vezetője fogalmazott, a rendszer segítségével nyert adatok és azok elemzése alapján személyre szabott csomagokat kínálhatnak, vagyis minden bizonnyal használatalapú biztosítási termékek kialakításán dolgoznak. 

A Bright Box önálló üzleti entitásként fog tovább működni, és az összes alapító tagja is tovább fog dolgozni az új részvényessel. A svájci biztosító tavaly év végén jelentette be a tranzakciót.

Forrás: IoT Business News