Tajvan is felkerült az Apple Pay világtérképére

Kapcsolódó cikkek

Tajvan is felkerült az Apple Pay világtérképére

Tajvan is felkerült az Apple Pay világtérképére

pénzügy

3 perc

Tizenötödik országként Tajvan is belépett azoknak az államoknak a sorába, ahol már elérhető a technológiai gyártó mobilfizetési szolgáltatása.

Az almás logójú vállalatot a Visa, illetve Mastercard kártyakibocsátók is segítik a gyors és egyszerű fizetést lehetővé tévő applikáció széles körű elterjesztésében. Mindeddig hét pénzintézet ajánlotta fel a támogatását a fejlesztéshez, ideértve a Taipei Fubon, a Cathay United, az E Sun, a CTBC, a Union Bank of Taiwan, a Taishin International, valamint a Standard Chartered bankokat. 

A tömegközlekedésben terjeszkedne az Apple Pay

Az innovatív fizetési alkalmazás jelenleg az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, ĺroszágban, Japánban, Kínában, Szingapúrban, Hong Kongban, Ausztráliában, Franciaországban, Spanyolországban, Új-Zélandon, Svájcban, valamint Oroszországban elérhető a fogyasztók számára, míg Olaszországban már a küszöbön áll a bevezetése. 

Közben a Samsung Pay, illetve Android Pay alkalmazásokat kifejlesztő cégek is gőzerővel dolgoznak azon, hogy szolgáltatásukat a tajvani piacra is kiterjesszék. Az Apple helyi weboldalán jelenleg 46 kereskedő szerepel azon vállalatoknak a listáján, amelyek támogatják az applikáció használatát az üzleteikben, beleértve például a Carrefour áruházakat vagy a Starbucks lánc kávézóit. 

A FamilyMart boltjaiban a vásárlók csak akkor vehetik igénybe a lehetőséget, hogyha a Taishin International Bank által kibocsátott kártyával rendelkeznek. A China Post értesülése szerint ugyanakkor az áruházlánc várhatóan júliustól már a CTBC, a Cathay United, valamint az E Sun bankok kártyái előtt is megnyitja a kapukat.

A szolgáltatás elsősorban az iPhone 6 okostelefon, valamint az iPhone SE, iPad Pro, az (ötödik generációs) iPad, az iPad Air 2, az iPad Mini 3, és végül, de nem utolsósorban az Apple Watch okosóra tulajdonosok számára elérhető. 

Az Apple még tavaly februárban jelentette be, hogy Tajvanban is bevezeti majd a Pay alkalmazást. Akkor Tim Cook vezérigazgató a többi között azt is elárulta, hogy a mobilfizetési rendszer felhasználói bázisa háromszorosára bővült 2016 során, miközben éves szinten a tranzakciók száma 500 százalékkal növekedett. 

Forrás: NFC World+