Tovább terjeszkedik az Apple Pay

Kapcsolódó cikkek

Tovább terjeszkedik az Apple Pay

Tovább terjeszkedik az Apple Pay

pénzügy

1 perc

Az „almás cég” új és jelentős partnerre tett szert az Egyesült Államokban.

A Costco immáron 750 üzletében fogadja el az Apple mobiltelefonos fizetési alkalmazását. A kiskereskedelmi lánc tervei között szerepel ennek kiterjesztése a benzinkutakra is, de ez egyelőre még nem teljesült. A bevezetés először néhány kiválasztott Costco üzletben történt meg, a többi között egy Washington melletti – a főhadiszállás közelében lévő – raktárban is.

Az új partnerség fontos mérföldkő a cupertinói vállalat számára, ahogy korábban a főként gyógyszereket és más egészségügyi termékeket forgalmazó CVS-el és a 7-Eleven kiskereskedelmi lánccal kialakított szoros kapcsolat is.

Ezek közül főként a csaknem 10 ezer gyógyszertárral rendelkező CVS esete figyelemre méltó, hiszen ők először alkalmazták, majd elhagyták az Apple-féle fizetési szolgáltatást, mivel kifejlesztették saját, vonalkódos mobilfizetési rendszerüket. Ám az Apple idén nyáron újra tető alá hozott egy üzletet, miszerint online értékesítés esetén az eBayen az Apple Pay is a fizetési módok között szerepel. Mindez nagyobb mozgásteret ad a CVS-nek is, és versenyelőnyhöz juttatja a többi online kereskedővel szemben.

A szolgáltatás az USA-n kívül már harminc országban működik, és egy elemzés szerint 2020-ra el fogja érni az összes ún. „OEM-fizetés” felét. Ezen a készülékgyártói (Original Equipment Manufacturers, OEM) fizetési piacon – ahol jelen van a Google, Samsung, LG, Huawei, Xiaomi, Fitbit és a Garmin is – a vásárlók száma 2020-ra elérheti a 450 milliót. (Itt megnézheti, hogy mely országokban működnek az egyes mobiltárca szolgáltatások.)

Az Apple Pay az amerikai óriáscég szolgáltatási szegmenséhez tartozik, és az elmúlt negyedévben 9,6 millárd dollár bevételt könyvelhettek el, ami 31%-os növekedést jelent az egy évvel korábbiakhoz képest – összegezte a TechCrunch.